Spielberg videón üzent a képregényfanoknak

2007.07.31. 14:15
A hétvégén megrendezett San Diego-i Comic Con jóval több volt annál, mint hogy egy stadionnyi Pókemberjelmezes geek lefényképeztette magát a dögös Jessica Albával. Spielberg például még az Indy 4 forgatását is megszakította, hogy élő videókapcsolatban jelenthesse be: a pocakos régész mellé a Frigyláda bárkit asztal alá ivó Marionja is visszatér a trilógia folytatásában.
A napokban ráncfelvarráson esett át a hivatalos Indiana Jones oldal is - további  érdekességekért erre tessék klikkoni!



A készülő negyedik rész tiszteletére újradizájnolták a kissé már elavult kinézetű, ám annál népszerűbb indianajones.com-ot. Az oldal korábban egyformán tartalmazott a három Indy-mozifilmre, a megszámlálhatatlanul sok (és többségében felejthető) epizódból álló Ifjú Indiana Jones sorozatra, és a számítógépes kalandokra (Infernal Machine, Emperors' Tomb és a készülő Lego-változat) vonatkozó információkat.



A megújult indianajones.com lesz egyben a negyedik rész hivatalos honlapja is, bár jelenleg még csak néhány fénykép és videónapló érhető el (többek között az, amelyiken az öregecskedő régész Elvis-imitátornak öltözött, bőrjakós fiával motorozik).



Az Indiana Jones és az Istenek Városa alcímet viselő filmet 2008 május 22-én mutatják majd be az amerikai mozik. A legendás régész nácik helyett szovjet ügynökökökkel fog pofozkodni (ráadásul lehet, hogy pont a Frigyládát rejtő, ufótámaszpontnak tartott 51-es körzetben), és az öreg Henry Jones biztosan nem fog benne szerepelni. Spielberg és Lucas a mostani akciófilmekre jellemző CGI-orgia helyett "régivágású" filmes trükköket ígér (számos díszletezőt és maszkmestert megmentve így a munkanélküliségtől), ezzel is ráerősítve Indiana Jones matinéfilmes és B-múvis gyökereire. Vannak, akik halálbiztos forrásokra hivatkozva állítják: további három Indy-film készül, de ezekben már Harrison Ford helyett Shia LaBeouf menti majd meg a világot.