Reggeli hírek: Bruce Lee egy FBI-ügynökben születik újjá

2007.08.15. 09:47

A retróláz utolérte Bruce Lee-t is: remake készül az 1973-as Sárkány közbelépből, írja a Guardian. A kazettamásolós korszak nagy klasszikusában Lee egy kungfuiskolának álcázott bűntanyát számolt fel, miután az ott rejtőző drogbárók megölik a húgát. A Warner fejeseinek filmtervében egy FBI-ügynök merülne alá a kábítószer-kereskedelem, a prostitúció, és a kolostorok mélyén zajló illegális harcművésztornák világába. Rendezőnek a Kemény zsaruk című sorozat producerét, Kurt Suttert szemelték ki.


Hét év szüttyögés után végre zöld utat kaptak az új Conan-produkciók, adta hírül a Variety. Robert E. Howard regényeinek hőse, az árva kimmériai fiúból lett izomhegy hybóriai király már többször megihlette Hollywoodot – egy bizonyos osztrák testépítőnek pedig egyenesen a világhírnevet hozta el. Az eredeti történetek megfilmesítési jogát a Millenium Films vásárolta meg. Igazi kincsesbánya lehet egy új Conan-mozi vagy egy önálló sorozat, hiszen John Milius két filmje máig népszerű, a Dark Horse önálló képregénysorozatot ad ki a mogorva barbárról, és hamarosan indul az új online szerepjáték, az Age of Conan: Hyborian Adventures is.

Új Marvel-szereplő csatlakozott a megfilmesítésre váró képregényhősök klubjába. Thor, az Asterix-kinézetű, pirosköpenyes kalapácsvető már több mint 40 éve harcol az igazságért az Avengers-füzetek lapjain, de hogy Matthew McConaughey, Karl Urban, vagy Vincent D'Onofrio kelti-e életre, azt egyelőre csak találgatni lehet. A viharisten mítoszát pár éve Mark Millar rombolta le, majd építette újjá. Az ő történeteiben Thor nem egy legyőzhetetlen gall hérosz, hanem egy drogfüggő, New Age-es norvég hippi, aki folyton arról habog, hogy valójában Asgardban lakik, és nem a Brooklyn-híd alatt. Mivel Thor szerepére az E!Online szerint esélyes Jay, azaz Jason Mewes is, könnyen lehet, hogy a producerek a Millar-féle történet alapján készítik majd el a filmet.

A hagyományos DVD meghalt. A Pókember 3 csak Blu-ray dvd-n, a Bourne Ultimatum kizárólag HD dvd-n jön majd ki. A két újhullámos technológia mellé már felsorakoztak a nagy stúdiók: a Sony által kifejlesztett Blue-ray mellett tört lándzsát a Sony Pictures, 20th Century Fox, a Disney, és a Metro-Goldwyn-Meyer, míg a General Electric tulajdonában lévő Universal a HD dvd-t választotta. A Warner és a Paramount egyelőre mindkét formátumban megjelenteti a filmjeit.