3 film a szerelemről, amiket sosem fogsz látni

2007.08.22. 17:34
Talán az első komolyabb indiai-amerikai koprodukció a Marigold 2007-es változata. Goán és Mumbaiban forgatták a komédiát. Benne van a tipikusan bollywoodi musicales életérzés, ám a rendező (Willard Carroll), és a Hősökből is ismert amerikai színésznő a garancia arra, hogy Bollywood nevében néha a B -ra cukormázosodik. Az IMDb száz felhasználója 6.7/10-et adott a filmnek, de rá se rántsunk.



Akik a b/hollywoodi giccsnél jobban szeretik a low-budget, szinte már-már házi, ízig-vérig négyévszakos (északias-városias-nyugatias-dekadens) filmeket, azoknak a Hannah Takes the Stairs-t kellene megnézniük, csakhát a magyar mozik asszem nem fogják játszani ezt sem.

A kissé neurotikus főszerelő (Greta Gerwig) első említésre érdemes filmjéről beszélünk (ha nem számítjuk a még ismeretlenebb LOL című alkotást, ami nem kevésbé izgalmas szinopszisa ellenére szintén nem tekinthető meg a magyar mozikban.) A D.I.Y. ("csináld magad") független filmes mozgalom friss darabja a Hannah. Engem lázba hozott ez a trailer. Kár, hogy a filmet magát sosem lesz módom megnézni.



Harmadik filmajánlatunk a Love for Sale című brazil mozi. A New York Times kritikusa elsősorban a főszereplő, Hermila Guedes játékát dícséri: "karaktere álmodozó, romantikus oldalt rejt az arrogancia és az eltökéltség burka alatt".



Kellemes filmek lettek volna ezek is egy augusztus végi kertmozizáshoz. De már kertmozik sincsenek nagyon. Ezeket a filmeket meg úgysem fogjuk látni. De legalább most olyan, mintha.