Kurvás-uniós-gengszteres filmet forgat Hajdu Szabolcs

2007.08.25. 12:51
Két napja kezdte meg Hajdu Szabolcs negyedik játékfilmje, a Bibliotheque Pascal forgatását a Fekete-tengernél. A filmben újfent a felesége, Török-Illyés Orsolya kapta a főszerepet, aki erdélyi lányként elindul Romániából egy európai utazásra. Mellette a Fehér tenyér brutális tornaedzőjét alakító Gheorge Dinica, a "román filmtörténet egyik legjobb színésze" szerepel, írja a Cineuropa.

Az örmény Vacariu meggyőzi a főhősnőt, hogy gazdasági okokból jobb lenne neki, ha külföld próbálna szerencsét, ezért gondozásába adja a gyermekét egy jövendőmondóhoz, és megígéri neki, hogy minden hónapban pénzt fog küldeni. A csaj illegális papírokkal érkezik meg Londonba, ahol a Bibliotheque Pascal nevű night clubban kezd el dolgozni, majd csúnyán letartóztatják.

Néhány hónap múlva a night club tulajdonosa segít neki kiszabadulni, de cserébe a szórakozóhely titkos szobájában kell kurvaként dolgoznia. A helyzet egyre szarabb, foglalhatjuk össze a cselekmény ismert részeit.

A film produceri munkáit Angelusz Iván, Kovács Gábor és Hámori András látják el, sikerült is összehozniuk 2,5 millió eurót, amiből 250 ezret a Johanna miatt kaptak vissza. A filmet a Fekete-tengernél kezdik forgatni, majd Londonba költöznek és végül Erdélyben fejezik be a forgatást. Ez a kurvás-uniós-gengszteres dolog nagyon tetszetősen hangzik.

(via Cineuropa)