Reggeli hírek - Keanu Reeves földönkívüli békeharcos, Scorsese otthagyta DeNirót

2007.08.27. 09:58
  • Keanu Reeves latex-reverenda helyett ezúttal Klaatu, a földönkívüli hírnök űrruhájába bújik a The Day the Earth Stood Still című sci-fi-ben, írja a Variety. A film az azonos című, 1951-es klasszikus alapján készül, amiben egy Washingtonba pottyant űrjáró, és másodtisztje, Gort (egy állig felfegyverzett harci droid) a vezető politikusokat jönnek figyelmeztetni: ha tovább folytatják az egymás közti háborúskodást, Gorthoz hasonló lézerpuskás konzervdobozok jönnek rendet csinálni a galaxis túlfeléről. A hidegháborús idők egyik kedvenc filmjét (183. az imdb Top250-es listáján) az Ördögűzés Emily Rose üdvéért rendezője, Scott Derrickson ülteti át modern környezetbe, David Scarpa forgatókönyve alapján. Bemutató 2008 május 9-én. (via comingsoon.net)  
  • Nem tudni miért, Martin Scorsese otthagyta a Paramount készülő maffiafilmjét, a Frankie Machine-t, annak ellenére, hogy ismét régi barátjával, Robert deNiróval forgathatott volna. Az új gengsztereposz forgatókönyvét Brian Koppelman és David Levien írta (ők már az Ocean's Thirteen-en is együtt dolgoztak), Don Wnislow The Winter of Frankie Machine című regénye alapján, amiben a maffia nyugdíjas bérgyilkosa kénytelen újból puskát ragadni, hogy megvédhesse magát egykori főnökeitől. (via ign.com)

  • Kisköltségvetésű, bibliai témájú rajzfilmek gyártásában kezdett a Promenade Pictures. Az elsőt, ami A tízparancsolat címet viseli, október 26-án mutatják be 800 moziban. A narrátor Ben Kingsley, az Úr hangja Elliot Gould lesz, Mózest Christian Slater, Ramszeszt Alfred Molina szinkronizálja. Ha a produkció sikeres lesz, újabb tizenegy Biblia-mese követheti majd. (via rottentomatoes)