Reggeli hírek: Chewbacca viszi Skywalker kardját az űrbe, Willis Stone-nal forgat

2007.08.28. 09:10
  • Oliver Stone-t még mindig kísérti Vietnam, A szakasz, a Született július 4-én, és az Ég és Föld után most Bruce Willisszel készül leforgatni a Pinkville című háborús mozit. A film arról az 1968-as mészárlásról szól, amiben amerikai katonák ötszáz fegyvertelen vietnámit gyilkoltak le, többnyire nőket és gyerekeket. Bruce Willis csak a mészárlás után érkezik az országba, hogy falhoz állítsa a tetteseket. (via cinemablend)
  • Az első Csillagok háborúja film 30. évfordulójának tiszteletére a Discovery legénysége felviszi Luke Skywalker fénykardját az űrbe, írja az ign.com. A nagyszabású ünnepség fő helyszínéről, az oaklandi reptérről Chewbacca szállítja el a legendás fegyvert a NASA houstoni űrközpontjáig, R2-D2, Boba Fett, Jango Fett, számos Jedi, X-Wing pilóta és rohamosztagos társaságában. Az értékes filmes ereklyét az űrhajó sikeres landolása után egy Hummerekkel és rendőrautókkal bebiztosított karaván juttatja vissza Houstonba, az űrközpont Lunar Vaultjába. (via ign.com)

  • George Lucas John Ridley-t kérte fel a Red Tails forgatókönyvének megírására. Lucas régóta tervezi, hogy filmet forgat a második világháború színesbőrű pilótáiról, a Tuskegee Airmen-ről. Az alakulat, ami a repülőgépek vörösre festett farokrészéről kapta becenevét, eredetileg csak reprezentatív célokat szolgált, hogy Roosevelt elnök rajtuk keresztül nyerje meg a feketék szavazatait az újraválasztáshoz, de az Észak-Afrikában és Olaszországban bevetett pilóták (nem törődve az őket sújtó előítéletekkel) végül igazi hősként térhettek haza. (via Variety)