Reggeli hírek: Rob Zombie horrorja rekorddal startolt, George Clooney végigsmárolta a fesztivált

2007.09.04. 09:47
  • Bon Jovi producerkedésre adta a fejét, az Almost Home-hoz szükséges pénzt szedi össze. A Jessica Blank azonos című regényéből készülő filmben hajléktalan Los Angeles-i tinédzsereknek kell nap mint nap megvívniuk a bűnös nagyvárossal, de legfőképpen önmagukkal. (via cinematical)
  • George Clooney a Velencei Filmfesztiválon új filmjének, a Michael Claytonnak fogadásán kerülte a riportereket, helyette egy pillanatra nem mozdult el egy brit színésznő, Sarah Larson mellől. "A szívtipró sztár százak szeme láttára enyelgett a brit szépséggel. Minden pillanatban fogdosta, és percenként megcsókolta" - jelenti az ANI. (Kép lejjebb.) Bár a film jó kritikákat kapott, a Telegraph szerint Oscar-díjat is hozhat a színésznek, a meghívottak szerint a színész a pár napja megszerzett barátnője mögé mégis az újságírók elől menekült. Pontosabban az olyan kérdések elől, mint ami a sajtótájékoztatón elhangzott: "Ha a bemutatott film szerint a multik gátlástalanok, miért szerepel reklámfilmekben?". "Ez a kérdés irritál" - tért ki már akkor is. A sajtótájékoztatón az érdeklődőbbek az egészségéért is aggódtak, mert nagyon lefogyott. ("Nem, nem lettem fittness-őrült, csak 21 éves srácokkal forgatok egy focifilmet"). A gálán már egy sajtómunkás sem tudta megközelíteni.


  • Rob Zombie Halloween-je lett minden idők legerősebben startoló horrorja. A 20 millióból forgatott film már a nyitóhétvégén 31 milliót szedett össze, többet, mint az 53 milliós költségvetéssel készült, és eddig csak 25 milliót hozó Grindhouse (amihez Rob Zombie is hozzájárult a Werewolf Women of the SS kamu trailerével). A kirobbanó sikerben közrejátszik az is, hogy az amerikaiak szeptember elején tartják a Labor Day-t, azaz a május elsejei sörözős-virslizős munkaünnnepet. (via Hollywood Reporter)
  • Örömmámorban úszik a hollywoodi álomgyár: a mozibevételek átlépték a négymilliárd dolláros határt. Éljen! A nyári szezon 8 százalékos növekedést hozott, igaz, ez nem a nagyobb nézőszámnak, hanem a drágább jegyeknek köszönhető. A stúdiók bevételét tovább gyarapítja a sikerfilmekhez kapcsolódó könyvek, zenék, videojátékok és akciófigurák eladása is. (via Canadian Press)
  • Peter Fonda, a Szelíd motorosok és A szellemlovas öregedő sztárja most egy kevésbé vagány filmhez csatlakozott. A Handful of Beans egy korhatár nélküli tündérmese, Fonda szerint „Olyan lesz mint a Shrek, csak élőszereplőkkel”. A színész mindig is oda volt a korhatár nélküli (G rated) filmekért, ezért már alig várja a forgatást. (via cinematical)