Reggeli hírek: Orlando Bloom színészleckéket vesz

2007.09.13. 09:31
  • Cillian Murphy is leigazolt a készülő Dali-film csapatába. A kékszemű ír a festő tanítványát, Laurysse-t, az elfolyó zsebórák és gyümölcsarcok mesterét Al Pacino kelti életre. A Dali & I: The Surreal Story direktora, Andrew Niccol már igazi profinak számít a különös történetek terén: ő írta többek közt a Truman Show, a Gattaca, és a S1m0ne forgatókönyvét (utóbbi két filmet rendezőként is jegyzi). A forgatás 2008 elején kezdődik, New Yorki-i és spanyolországi helyszíneken, a bemutató 2009 környékén várható. (via Retueres)
  • Ang Lee harminc perccel csonkítja meg legújabb filmjét, a Lust, Cautiont, amivel hétvégén Arany Oroszlánt nyert Velencében. A mészárosmunka a szexjeleneteket érinti, mert a helyi cenzúrahivatal illetlennek találta. A második világháborús thrillerre így viszont az 1,3 milliárdos Kínában is szedhetnek mozijegyet. A helyi filmesek teljesen ki vannak szolgáltatva a cenzoroknak, mivel senkinek nem kötik orrára, milyen szempontok szerint utasítják vagy fogadják el a filmeket. Ráadásul korhatárbesorolás sincsen, maximum azt döntik el, hogy bemutatható-e. (via cinematical)
  • Nem tudtuk megállni mosolygás nélkül mai utolsó rövidhírünket: Orlando Bloom színészleckéket vesz, szerepet kap a Celebration című West End darabban. Úgy látszik, húsz film után már ő is megelégelte, hogy az arcjátéka vagy Steven Segalt idézi vagy távolba réved. "Maratoni futáson sem indulsz bemelegítés nélkül" - kommentálta a tinilányok nagy kedvence a világhódító deszkákra lépést. (via holymoly.co.uk)