Reggeli hírek: Megvan a Star Trek új Uhurája

2007.09.18. 09:08
  • A zűrös magánéletéről elhíresült modell, Naomi Campbell Spike Lee második világháborús drámájában, a Miracle at St. Annaban szerepelhet. A film a nácik ellen Toszkánában harcoló afro-amerikai alakulat történetét meséli el, James McBride azonos című regénye alapján. (via cinematical)
  • Jake Gyllenhaal és Tobey Maguire testvért alakít Jim Sheridan Brothers című filmjében. Az Apám nevében és a The Boxer rendezője Susanne Bier 2004-es drámáját forgatja újra. A történet szerint az idősebb testvért (Maguire-t) Afganisztánba szólítja a haza, ezért feleségéről és lányáról öccse, a család fekete báránya gondoskodik. Láttunk már ilyet, és nem lett jó vége. A forgatókönyvet David Benioff jegyzi, aki jelenleg a Wolverine-t írja. A film felvételei idén novemberben kezdődnek, a bemutató tervezett időpontja 2009. (via Variety
 
  • Most már hivatalosan is Zoe Saldana lesz JJ Abrams Star Trek-filmjében Uhura hadnagy. Korábban már hírt adtunk róla, hogy a rendező szeretné megnyerni készülő filmjéhez a Karib-tenger kalózainak női kapitányát, úgy tűnik ez sikerült. A hatvanas évek Star Trek epizódjaiban fontos szerepe volt az Uhurát játszó Nichelle Nicholsnak: színesbőrű kommunikációs tisztként hol a köldökét mutatta meg (a szexuális forradalom jegyében), hol azt, hogy a modern űrutazók már tesznek a faji előítéletekre. A 2008 decemberében debütáló új Star Trek filmben Zoe Saldanán kívül a Hősök két sztárja, James Kyson Lee, és Zachary Quinto (Spock fiatalabb kiadása) is ott állhat passzos kezeslábasban az Enterprise parancsnoki hídján. Szeretne egy-egy nyúlfarknyi szerepet a Star Trek-filmek két nagy veteránja, Leonard Nimoy (Spock) és William Shatner (Kirk kapitány) is, eddig csak Spockot írták bele. (via cinemablend)