János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kevin Spacey a kulturális imperializmus ellen küzd

2007.09.25. 12:54
Hétfőn magánlátogatáson járt Caracasban Hugo Chávez venezuelai államfőnél az Oscar-díjas amerikai színész. A washingtoni politikát élesen bíráló Chávez közel három órát szentelt a Közönséges bűnözők és az Amerikai szépség sztárjával való találkozónak, írta az MTI.

A találkozó előtt Spacey egy tavaly alapított filmstúdióban járt, amelyet a venezuelai kormány hozott létre 13 millió dollárból (mintegy 2,3 milliárd forintból) a helyi filmgyártás fellendítésére.

Chávez korábban elmondta, hogy a hollywoodi "kulturális imperializmussal" szemben országa saját gyártású filmekkel akar alternatívát nyújtani. Ugyanakkor több alkalommal is elismerően szólt egyes hollywoodi produkciókkal kapcsolatban. Az utóbbi időben több ismert amerikai filmszínész - köztük Sean Penn és Danny Glover - is ellátogatott Chavezhez, ezzel nyilvánítva ki elégedetlenségét Bush-kormányzat politikájával.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!