Reggeli hírek: Tom Cruise bunkert épít Coloradóban

2007.09.26. 09:55
  • A Valkűr félszemű Von Stauffenbergje tízmillió dolláros földalatti bunkerrel készül a világvégére, ami a szcientológusok szerint Xenu eljövetelével köszönt be. Az éppen Berlinben filmező Cruise olyan földalatti lakórészt alakít ki colorádói telkén, ahol tíz ember évekig is elélhet. Hogy tehetsége biztosan túlélje a közelgő világégést, a szellőztető berendezésbe speciális légszűrőket terveznek. A pletykablogok a Star Magazine című bulvárlap még nem megjelent október elsejei kiadását jelölik meg a hír forrásaként. (via Celebitchy)
  • Mel Gibsont is elérte a fészekrakási láz, az Apocalypto rendezője eladja a házát Amerikában, és a kormány figyelmeztetése ellenére Costa Ricába költözik egy 24 milliós ranchre. Az Apocalypto rendezője által kiszemelt területen állítólag helyi banditák portyáznak előszeretettel. Gibsont egy kis figyelmeztetés nem hatja meg, mégcsak nem is egyedül csomagol, magával viszi a feleségét meg a hét gyerekét is. (via Defamer)
  • Decemberben kezdődik a második X-akták mozifilm forgatása, árulta el David Duchovny a Moviewebnek adott villáminterjújában. A tervezetthez képest egy hónappal későbbi start oka, hogy a forgatókönyvön most végzik az utolsó simításokat, kedvenc Mulder ügynökünk pedig korábbi filmje, a The TV Set dvd-kiadásának kötelező promóciós körutját járja. Az 1998-as mozifilmben (a sorozat szelleméhez igazodva) a földönkívüliekkel lepaktáló amerikai kormány mozgatta a szálakat, ezúttal viszont horror-történetet ígérnek az alkotók, amiben természetesen benne lesz Mulder ügynöktársa, Dana Scully (Gillian Anderson) is. Chris Carternek ez lesz az első önálló mozifilmje, de az űrlényes-misztikus terep korántsem ismeretlen számára, hiszen forgatókönyvíróként nyolcvanöt X-akták epizódot jegyez, tizet pedig ő maga rendezett. (via cinematical)
  • Ittas vezetésen kapták Kiefer Sutherlandet, a 24 című sorozat terroristavadászát kedden, majd be is vitték a legközelebbi Los Angeles-i rendőrőrsre. Bár a színészt a mostanival együtt negyedszer érték tetten, a jelek szerint a jogsiját még nem vették el, és most huszonötezer dollár (4,5 millió forint) fejében szabadon engedték. Nem sokkal később Sutherland már kanadai felmenői között vigasztalódhatott. Az ország színészszövetsége díjjal értékelte másik büszkeségük, Donald Sutherland fiának filmes karrierjét. (via Variety)