Nem lesz Kirk kapitány Matt Damonból

2007.09.27. 13:01

J.J. Abrams Bourne ügynök helyett Mike Vogelt öltöztetné sárga kezeslábasba a tizenegyedik Star Trek filmben. A huszonnyolc éves színész bizonyos szögből fényképezve valóban tiszta Kirk kapitány, de még sohasem játszott főszerepet nagyköltségvetésű filmben (bár láthattuk átrohanni a színen a Poseidonban és A texas is).

A Lostot és az Aliast íróként és producerként jegyző Abrams több szereplőt is a sorozatok világából emelt ált az Enterprise fedélzetére. Paul McGillion, aki a filmben Montgomery Scott főgépészt alakítja majd a Csillagkapu: Atlantiszban szerepelt, és mint ahogy korábban írtuk, a Hősök két sztárja, James Kyson Lee, és Zachary Quinto is benne lesz a 2008-ra elkszülő sci-fiben.

A rendező Uhara szerepére Zoe Saldana-t kérte föl, akit az első Karib-tenger kalózaiban láthattunk női kapitányként. Leonard Nimoy, aki évtizedeken át alakította a hegyesfülű Spockot, kapott egy kisebb szerepet a filmben. Az "eredeti Kirk kapitány", William Shatner viszont már nem utazhat az Enterprise-on. (via cinemablend)