Reggeli hírek: Nicole Kidman nem dughat koncentrációs táborban

2007.09.28. 09:38

  • A német hatóságok nem engedélyezték Tom Cruise exfeleségének, hogy a Sachsenhausen-i lágerben vegyen fel jeleneteket új filmjéhez, a The Readerhez. Úgy látszik, az egykori házaspár nácis filmjei sorozatban verik ki a biztosítékot a németeknél (korábban mi is beszámoltunk arról, mennyi gond volt Cruise Valkűrjével). "A koncentrációs táborok maradványai kegyhelyek, nem filmes díszletek" - szögezte le Horst Seferens kurátor. Stephen Daldry filmjében Nicole Kidman egy 36 éves náci csajt játszik, aki egy 15 éves fiúnak mutatja meg, milyen a jó szex a horogkeresztes drapériák között. A Bernhard Schlink önéletrajzi regényéből készülő The Reader másik főszereplője Ralph Fiennes lesz, a filmet 2008 decemberében mutatják be Amerikában. (via cinematical)
  • Ellopták Francis Ford Coppola készülő filmjének forgatókönyvét a rendező Buenos Aires-i házából. A filmbuzi betörők nem csak Coppola kameráját vitték el, hanem a számítógépét is, amin a Tetro dialógusai voltak. A rendező eredetileg azért utazott Buenos Airesbe, hogy spanyolul tanuljon, és megismerje az olasz emigránsokról szóló filmje helyszíneit, most bánatában focimeccseket néz. Szóvivője jutalmat ajánlott fel annak, aki visszaszolgáltatja a számítógépet. (via BBC News)
  • A koreai filmesek annyira elégedettek a Dragon Wars eddigi bevételeivel, hogy már a második részt tervezik. A film 8,4 millió dollárt kaszált csak az első héten, ezzel megcsípte az amerikai sikerlista tizedik helyét. A trailere alapján érthetetlen ez a népszerűség, de hát nálunk is listavezető lehetett a bűnrossz Evan a minden6ó. (via cinemablend)