A Fehér tenyérrel nyit a marseille-i fesztivál

2007.10.02. 15:00
Hajdu Szabolcs filmje, a Fehér tenyér nyitja meg Marseille-ben kedden este a Találkozások a magyar filmművészettel című kéthetes vetítéssorozatot, amelynek keretében 22 magyar alkotást mutatnak be, jelentette a Magyar Filmunió.

A Cinepage és az Institut de l,Image közös rendezvényén látható alkotások a magyar filmművészet korszakaiból a 70-es évektől egészen az ezredfordulóig adnak ízelítőt.

Jancsó Miklós Szegénylegények és Még kér a nép című rendezését, továbbá Bódy Gábor két munkáját, az Amerikai anzix és a Kutya éji dala című alkotást is láthatják az érdeklődők az elkövetkezendő napokban a francia városban.

A vetítéssorozatban kiemelt helyet kapott Tarr Béla munkássága: Marseille-ben a rendező Sátántangó című hétórás munkáját tűzik műsorra, az Aix-en Provence-i l,Institut de l,Image pedig a Családi tűzfészek, a Panelkapcsolat, az Őszi almanach, a Kárhozat és a Werckmeister harmóniák című filmet vetíti az október 3-tól 14-ig tartó eseményen.

Az új évezred néhány markáns magyar filmjét is bemutatják a Marseille-i Le Prado moziban: Antal Nimród Kontroll, Mundruczó Kornél Szép napok és Johanna, Kocsis Ágnes Friss levegő, valamint Deák Krisztina A miskolci boniésklájd című munkáját láthatják az érdeklődők.