Árpád
-2 °C
3 °C

A Fehér tenyérrel nyit a marseille-i fesztivál

2007.10.02. 15:00
Hajdu Szabolcs filmje, a Fehér tenyér nyitja meg Marseille-ben kedden este a Találkozások a magyar filmművészettel című kéthetes vetítéssorozatot, amelynek keretében 22 magyar alkotást mutatnak be, jelentette a Magyar Filmunió.

A Cinepage és az Institut de l,Image közös rendezvényén látható alkotások a magyar filmművészet korszakaiból a 70-es évektől egészen az ezredfordulóig adnak ízelítőt.

Jancsó Miklós Szegénylegények és Még kér a nép című rendezését, továbbá Bódy Gábor két munkáját, az Amerikai anzix és a Kutya éji dala című alkotást is láthatják az érdeklődők az elkövetkezendő napokban a francia városban.

A vetítéssorozatban kiemelt helyet kapott Tarr Béla munkássága: Marseille-ben a rendező Sátántangó című hétórás munkáját tűzik műsorra, az Aix-en Provence-i l,Institut de l,Image pedig a Családi tűzfészek, a Panelkapcsolat, az Őszi almanach, a Kárhozat és a Werckmeister harmóniák című filmet vetíti az október 3-tól 14-ig tartó eseményen.

Az új évezred néhány markáns magyar filmjét is bemutatják a Marseille-i Le Prado moziban: Antal Nimród Kontroll, Mundruczó Kornél Szép napok és Johanna, Kocsis Ágnes Friss levegő, valamint Deák Krisztina A miskolci boniésklájd című munkáját láthatják az érdeklődők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?