Judit
3 °C
7 °C

Kilenc hibát találtak Al Gore filmjében

2007.10.12. 11:49
A globális felmelegedéssel foglalkozó Kellemetlen igazságra egy brit tanár nyújtott be panaszt, mert szerinte a film elfogult, ezért nem akarta levetíteni a diákjainak. Bár a volt demokrata párti alelnök ma megosztott Nobel-békedíjat kapott a dokumentumfilmért, a bíró végül több féligazságot talált benne.


Egyetértett azzal, hogy a film „túloz és elrettentéssel próbál hatni”, ráadásul egy politikai programot reklámoz, majd összesen kilenc gyenge pontot szúrt ki az éghajlatváltozásról szóló dolgozatban. Szerinte nem bizonyítható egyértelműen például, hogy a Katrina hurrikánt és a Kilimandzsáró hósipkájának olvadását a globális felmelegedés okozza. A Kellemetlen igazágot ennek ellenére nem tiltották ki a brit iskolákból, viszont a tanárok nem tálalhatják elfogadott tényként az állításait, és ehhez nyomtatot segítséget is kapnak majd.

Gore-t már korábban is támadták, egy nonprofit szervezet például a politikus pazarló háztartásában világított rá néhány kellemetlen igazságra. (via AP)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?