Árpád
-2 °C
4 °C

Hahó, nem Kovács Lajos a cigányvajda!

2007.10.17. 19:57
"Nézd meg Koltai Róbert új, őrületes filmjének fotóit!" - írja a Danubis Online is, és Csuja Imre helyett a legtöbb fotón Kovács Lajos szerepel cigányvajdaként a Megy a gőzös című film galériájában, ahogy a port.hu-n és az est.-hu-n is, holott a 63 éves színészt az első forgatási napon, több mint egy éve cserélték le.

 
"Én is mindig kérdezem a forgalmazó Budapest Filmet, mikor írnak egy körlevelet azzal kapcsolatban, hogy a képekkel ellentétben mégsem szerepelt a filmben Kovács Lajos - mondta az Indexnek P. Koltai Gábor, a film producere. - Egy napot forgatott tavaly szeptember 4-én, és egyből kiderült, hogy nincs olyan állapotban, hogy dolgozzon. Lakatos Gáspár szerepét így már aznap megkapta Csuja Imre, aki amúgyis bent lett volna a filmben egy kisebb szerepben, vagyis csatasorban állt." Így nem volt nehéz másnapra Csongrádra lehívni: "Csak egy nappal kellett előrébb tenni a munkanapját, és a többi 30 napon már ő dolgozott. Csuja kisebb szerepére meg felkértük Jordán Tamást." A nagy korkülönbséget Lázár Kati és a férje, Csuja Imre között a férfin maszkolt karikával pótolták. Csuja ugyanis 16 évvel fiatalabb, mint elődje. De a producer emiatt nem aggódott, sőt: "Kinek a javára van korkülönbség?, kérdezett vissza. Nem egy feltűnő dolog ez. Én erre nem is gondoltam" - válaszolta. A csere okáról annyit mondott: "Kovács Lajos intenzív osztályon is volt akkor. Azóta felépült teljesen. A keddi díszbemutatón is megjelent."

Szerdán kaposvári közönségtalálkozóra ment Koltai Róbert, a helyi születésű Egres Katinkával. Amúgy a stábban sokan tagjai voltak a kaposvári színháznak is: Koltai Róbert és Pogány Judit mellett Jordán Tamás és Lázár Kati. A producer a film körútjáról elmondta: "Voltunk a filmmel már Szegeden, Miskolcon, Debrecenben és Csongrádon is."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?