Hahó, nem Kovács Lajos a cigányvajda!

2007.10.17. 19:57
"Nézd meg Koltai Róbert új, őrületes filmjének fotóit!" - írja a Danubis Online is, és Csuja Imre helyett a legtöbb fotón Kovács Lajos szerepel cigányvajdaként a Megy a gőzös című film galériájában, ahogy a port.hu-n és az est.-hu-n is, holott a 63 éves színészt az első forgatási napon, több mint egy éve cserélték le.

 
"Én is mindig kérdezem a forgalmazó Budapest Filmet, mikor írnak egy körlevelet azzal kapcsolatban, hogy a képekkel ellentétben mégsem szerepelt a filmben Kovács Lajos - mondta az Indexnek P. Koltai Gábor, a film producere. - Egy napot forgatott tavaly szeptember 4-én, és egyből kiderült, hogy nincs olyan állapotban, hogy dolgozzon. Lakatos Gáspár szerepét így már aznap megkapta Csuja Imre, aki amúgyis bent lett volna a filmben egy kisebb szerepben, vagyis csatasorban állt." Így nem volt nehéz másnapra Csongrádra lehívni: "Csak egy nappal kellett előrébb tenni a munkanapját, és a többi 30 napon már ő dolgozott. Csuja kisebb szerepére meg felkértük Jordán Tamást." A nagy korkülönbséget Lázár Kati és a férje, Csuja Imre között a férfin maszkolt karikával pótolták. Csuja ugyanis 16 évvel fiatalabb, mint elődje. De a producer emiatt nem aggódott, sőt: "Kinek a javára van korkülönbség?, kérdezett vissza. Nem egy feltűnő dolog ez. Én erre nem is gondoltam" - válaszolta. A csere okáról annyit mondott: "Kovács Lajos intenzív osztályon is volt akkor. Azóta felépült teljesen. A keddi díszbemutatón is megjelent."

Szerdán kaposvári közönségtalálkozóra ment Koltai Róbert, a helyi születésű Egres Katinkával. Amúgy a stábban sokan tagjai voltak a kaposvári színháznak is: Koltai Róbert és Pogány Judit mellett Jordán Tamás és Lázár Kati. A producer a film körútjáról elmondta: "Voltunk a filmmel már Szegeden, Miskolcon, Debrecenben és Csongrádon is."