Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Eszenyi Enikő főszerepet kap a pasijától

2007.10.26. 12:44
Egyszerű és olcsó kamarafilmre vált Kamondi Zoltán a nagyköltségvetésű Dolina után. „Feszültségből meg kockázatból nagyon sok volt az elmúlt hat évben – mondta a rendező a mozikban most debütáló Dolina hosszúra nyúlt munkálatairól, amit színésznői promotáltak. - Szeretnék kilépni ebből, és egyszerűbb, kezelhetőbb, átláthatóbb dolgot csinálni.” Ez lesz a Betty Mystic, amiben párjának, Eszenyi Enikőnek főszerepet szán. A filmben egy dizőz és egy lelkésznő küzd meg egymással egy akaratgyenge férfiért, aki zenész. Nem nehéz kitalálni, hogy Eszenyire a dizőz szerepe jut. (Interjúnk a színésznővel itt.)

Török-Illyés Orsolyával és Kamondival az Overnight bemutatóján

Nekünk a címről és a sztoriról rögtön a Betty Blue ugrott be, ott Béatrice Dalle telepszik rá egy tutyimutyi ezermester életére, és próbál meg írót faragni belőle. Az egybeesés Kamondi szerint véletlen, ő inkább a két nő között vívódó trubadúrra, Tannhäuserre hivatkozik. Ebből az alapanyagból forgatta Szabó István Találkozás Vénusszalt, amiben Glenn Close csavarja el egy magyar karmester fejét. Kamondi egy éve gyúrja a Betty Mystic forgatókönyvét Lőrinczy Attilával, és közben Eszenyi gyakorlati tanácsokkal látja el őket. Az írást a tervek szerint néhány hónapon belül befejezik, utána kezdenek csak pályázni, és Kamondi jövő nyáron már forgatna. (A plakát forrása: honeymood.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?