Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

'Túl melegbarát a Disney'

2007.10.30. 14:48

A keresztény filmrendezők egy konferencián támadták a Disney-birodalom újabb munkáit: főleg a homoszexuálisokhoz való barátságos hozzáállást. A Pixar megúszta.

A Disney filmstúdió, az alapító Walt Disney halála után a "kulturális hanyatlás motorjává" vált, amely riasztóan nagy globális befolyást gyakorol, állították keresztény amerikai filmkészítők egy október végén Texasban megrendezett tanácskozásukon. Az animáció 1966-ban elhunyt mesterének életútját, munkásságát elemző kétnapos kongresszuson a Disney birodalom örökösei által képviselt új trendek kerültek a középpontba, amit a "bibliai értékeket" követő filmes csoport képviselői élesen támadtak.

A Disney stúdió kapcsolata az utóbbi évtizedben vált feszültté az amerikai keresztény közösséggel. A legneuralgikusabb pontok között szerepel a stúdió homoszexuálisokhoz való barátságos hozzáállása, bár a keresztény csoportok két éve leállították a vállalat ellen meghirdetett kilencéves bojkottjukat. "Szerintünk a politikailag korrekt filmkészítés felé történt elmozdulásnak rossz hatása van a családra" - mondta a szimpóziumot fémjelző Keresztény Filmkészítők Akadémiájának egyik tagja. (via MTI)