'Túl melegbarát a Disney'

2007.10.30. 14:48

A keresztény filmrendezők egy konferencián támadták a Disney-birodalom újabb munkáit: főleg a homoszexuálisokhoz való barátságos hozzáállást. A Pixar megúszta.

A Disney filmstúdió, az alapító Walt Disney halála után a "kulturális hanyatlás motorjává" vált, amely riasztóan nagy globális befolyást gyakorol, állították keresztény amerikai filmkészítők egy október végén Texasban megrendezett tanácskozásukon. Az animáció 1966-ban elhunyt mesterének életútját, munkásságát elemző kétnapos kongresszuson a Disney birodalom örökösei által képviselt új trendek kerültek a középpontba, amit a "bibliai értékeket" követő filmes csoport képviselői élesen támadtak.

A Disney stúdió kapcsolata az utóbbi évtizedben vált feszültté az amerikai keresztény közösséggel. A legneuralgikusabb pontok között szerepel a stúdió homoszexuálisokhoz való barátságos hozzáállása, bár a keresztény csoportok két éve leállították a vállalat ellen meghirdetett kilencéves bojkottjukat. "Szerintünk a politikailag korrekt filmkészítés felé történt elmozdulásnak rossz hatása van a családra" - mondta a szimpóziumot fémjelző Keresztény Filmkészítők Akadémiájának egyik tagja. (via MTI)