Ingyen rajz a nézőknek a rajzfilmgurutól

2007.11.28. 18:03
Az Egon és Dönci alkotóit és Bill Plymptont is ki lehet faggatni az Anilogue animációs fesztiválon. A kövér macska és a gügyörésző hobbiűrhajós alkotói beszélgetnek az érdeklődőkkel az Urániában a 17:00 órás vetítés után tartott közönségtalálkozón.


Bill Plympton szombaton 15:00-kor mesél arról, hogyan lehet hivatásszerűen animációs filmeket készíteni, és ezzel sok pénzt keresni. Plympton munkáiban elvadult és szürreális látomások keverednek a naivan ártatlan vonalvezetéssel, politikailag inkorrekt sztorik keverednek Windows-rekmlámokkal. A rajzfilmguru nálunk mutatja be először részleteket a készülő Idióták és angyalok című filmjéből, és minden egyes nézőnek készít egy rajzot.



A magyar Egon és Dönci és Plympton nagyfilmje mellett a japán Tekkonkikre és az Égnek áll is mozikba kerül. A Macskafogó 2 bemutatójáig még három hetet kell várni, az Anilogue-on egy alkotói bemutatót már tartanak a szervezők egy kisebb vetítéssel. A jegyek elővételben kedvezményesen kaphatóak a Toldi és az Uránia mozik pénztáraiban szerda délutánig. Lehetőség van bérletre is, amely 4 megvásárolt jegy mellé ad kettőt ajándékba.