Tarr Béla kikosarazta Herendit

2007.12.06. 20:47
Egy ideje mindenki azt figyeli, hogy a szemletanács új elnöke, Herendi Gábor épp hogy dönt a januárban kezdődő filmszemle lényegi kérdéseiben, illetve hogy gondolja meg magát. Előbb eltörli a közönségfilmes díját (zsánerdíjat), majd viszakozik. Bejelenti, hogy nem Tarr Béla filmje lesz a nyitófilm, de ne aggódjon a mester, másé sem, aztán azt, hogy erről mégiscsak tanácskoznának. Legújabb fejlemény szerint mégis felkérte A londoni férfi rendezőjét, ő viszont már nem rendült meg, helyette közzétette ezt a közleményt:

Kedves Barátaink!

Tájékoztatunk Titeket arról, hogy a tegnapi nap folyamán Herendi Gábor a szemletanács elnöke azzal keresett meg minket, hogy mégiscsak A londoni férfi című filmünket szeretnék a filmszemle nyitófilmjének.

Kérése meglepő volt számunkra, hiszen november elején az erre vonatkozó felajánlásunkat visszautasították. Ezt erősítette meg minden eddigi nyilatkozatuk is.

Ezért a T.T. Filmműhely úgy döntött, hogy a film bemutatóját – a filmszemle keretein kívül – január 28-án az Uránia Filmszínházban a budapesti Francia Intézettel és a magyar forgalmazóval, a Hungarotop Kft-vel közösen rendezi meg. Ennek megszervezése több hete folyik, így Herendi Gábor ajánlata már késve érkezett.

Sajnáljuk!

Üdvözlettel, 

Téni Gábor                                              Tarr Béla

producer                                                  rendező