Reggeli hírek: Will Smith új filmje nem kell Kínának, de a Múmia 3 már igen

2007.12.10. 10:35

  • Kínában nem mutatják be Will Smith legújabb filmjét, az I Am Legendet, csak Hongkongban lesz látható az ázsiai premier előtt egy nappal, december 13-án. A kommunista állam a saját filmipara védelmében limitálta a decemberben bemutatható amerikai produkciók számát, így az I Am Legendet csak januárban vagy februárban tudják műsorra tűzni. A többi ázsiai országban viszont mindenhol december 14-én lesz a premier, ezért Will Smith most azzal az ígérettel próbálja elnyerni a kínaiak jóindulatát, hogy pekingi vagy hongkongi helyszíneken forgatja majd le a Karate Kid remake-jét. A Constantine rendezőjének új filmjében Will Smith kutyával és puskával járja az utcákat, hogy megtalálja az embereket mutánssá változtató vírus ellenszerét. A trailert és a plakátot itt lehet megtekinteni: Magyarországi premier január 3-án. (via eurweb.com & Variety)
  • Befejeződtek a Múmia 3 felvételei, írja Rob Cohen a blogján. A 91 napos forgatás alatt összesen 2021 jelenetet rögzítettek, a legutolsó ezek között egy 30-as évekbeli night clubban felvett romantikus, lassú táncjelenet. A harmadik részben Rick O’Connell (Brendan Fraser) Han császár múmiáját keresi, akit évszázadokkal ezelőtt átkozott el egy ördögi varázslónő (Michelle Yeoh). Ismét egy családi vállalkozás keretében indul meg az expedíció (bár O'Connel feleségét ezúttal már nem Rachel Weisz, hanem Maria Bello alakítja), és a korábbi részekhez hasonlóan itt is feléled majd a Múmia, aki ezúttal karatézni is tud, mivel Jet Li kelti életre. A Sárkánycsászár kriptája alcímet viselő harmadik rész díszbemutatója július 24-én lesz, az ázsiai téma miatt stílszerűen Pekingben. (via cinemablend)
  • A Nagy Sándor, a hódító egyik producere, Thomas Schühly szerezte meg Fritz Lang Metropolisának újraforgatásának jogát. A remake elkészítésében a Terminátor 3 producere, Mario Kassar segít neki. "A Metropolis története aktuálisabb, mint valaha - nyilatkozta Schühly - Az életünk részévé vált technológiai újítások, a szegények és a gazdagok közt tátongó szakadék, a középosztály fokozatos elsorvadása már nem a távoli jövő, hanem a jelen problémái." Lehetséges főszereplőkről vagy kedvenc rendezőről azonban még nem beszélt a producer. (via Variety)