Százezer néző felett a Macskafogó 2

2007.12.28. 17:50
Az elővetítésekkel együtt már több mint százezer nézőt fogott a Macskafogó 2, és egy hét alatt országosan 85 332 nézőt szerzett a forgalmazó első jelentése szerint. A toplista első helyére került ehéten Grabowsky visszatérése, és megelőzte Nicolas Cage kalandfilmjét, a Nemzet Aranya 2-t. Az új Macskafogóra az első budapesti hétvégén 23 ezren váltottak jegyet, és ezzel a magyar összesítésben is jól teljesített: a rendszerváltás utáni filmek között a hatodik helyet szerezte meg a legjobb nyitóhétvégék listáján a Csinibaba után és kicsivel a Sorstalanság előtt.

„A nyolcadik napra a premier előtti vetítésekkel együtt érte el a film a százezer nézőt – mondta Csurdi Gábor, a rajzfilmet forgalmazó Budapest Film forgalmazási igazgatója. – 27-én, a nyolcadik napon volt a legjobb eredménye: csak Budapesten 11 300-an látták.” A százezres eredményhez a premier előtti vetítések 4 138 nézővel járultak hozzá, és ezzel a Macskafogó 2 eddig bruttó 81,5 millió forint bevételt hozott.


„Úgy látjuk, hogy ez az idei év legerősebb magyar indulása – tette hozzá Csurdi. – A karácsonyi időszakban ezt is vártuk.” A forgalmazó továbbra is sok nézőre számít: „az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a két ünnep közötti időszak erősebb, mint a karácsony előtti. A Macskafogó 2 így jövő hét közepére már elérheti a kétszázezer nézőt.”
„Nagyon sok negatív vélemény van, negatív kritikák is megjelentek, de a számok azt mutatják, hogy ezek nem ijesztik el az embereket” – kommentálta végül a forgalmazó a vegyes kritikai fogadtatást.