Hírek: Az S.O.S. Szerelem lett Budapest legjobbja

2008.01.03. 10:37
  • Sean Penn lesz az idei Cannes-i filmfesztivál zsűrielnöke, aki 1997-ben elnyerte a francia fesztivál legjobb férfi színészének járó díjat az Életem szerelme című filmben mutatott teljesítményéért. (via Variety)

  • A hétvégén gyilkolták meg a pakisztáni politikai vezetőt, Benazir Bhuttót, Bollywood máris lecsapott a témára. A merénylet pontos részleteit nem lehet tudni, de az biztos, hogy a filmet nemzetközi forgalmazásra szánják. (via Cinemablend)

  • A menő fotós, Annie Leibovitz készített fotókat az új Indiana Jones-filmről a Vanity Fair legújabb számába. Most először láthatjuk Cate Blanchett-et szexi ellenségnek öltözve, illetve a nagy hármast, George Lucast, Steven Spielberget és Harrison Fordot együtt. A cikkben Lucas elárul egy-két részletet a Kristálykoponyáról. (via Cinematical)



  • A tavalyi év legsikeresebb magyar filmje a bevétel szerint Budapesten az S.O.S. szerelem lett, derül ki az Odeonon közzétett adatokból, ami szerint összesen 6 milliárd 201 millió forintos volt a fővárosi mozik bevétele. Sas Tamás filmje 112 millió forintos 2007 összes bemutatott filmje közül kilencedik lett. A listán 96 millióval szerepel a 2007-es év utolsó két hetében bemutatott Macskafogó 2. (15. helyezett), a Megy a gőzös 84 millióval (16.). Az első helyezett 359 milliós bevétellel a Harmadik Shrek lett, 2. Harry Potter és a Főnix rendje 290 millióval és a 3. L’ecsó 246 millióval. (via odeon.hu) Amerikában 1 billió dollárt költöttek mozira. A legsikeresebb film a Pókember 3 lett (336,5 millió dollár), második a Shrek 3 (323 millió), harmadik a Transformers (319 millió). A Karib-tenger kalózai 3 is jól szerepelt (309 millió), ötödik lett a Harry Potter és a Főnix rendje (292 millió). (via Variety)

  • Új Cloverfield-trailer is van: