Gyorshírek: Fenyő Ivánt elítélték, del Toro Frankenstein-filmet tervez

2008.01.04. 09:38
  • Fenyő Ivánt első fokon elítélték a tavaly áprilisban a Hungária körúton okozott balesete miatt, írja a Blikk. A színész a Mafilmhez igyekezett szinkronmunkára, mikor Saabjával áthajtott a piroson, hetvenöttel haladt hetven helyett, összeütközött egy Pick Uppal, ráadásul kiderült, hogy alkoholt is fogyasztott, mielőtt autóba ült. Tegnap délután 105 ezer forintos büntetést szabott ki rá a bíróság, egy évre eltiltottak a vezetéstől, és a 120 ezer forintos perköltséget is meg kell térítenie. A vétlen sofőr kulcscsonttörést szenvedett, aminek következményeként azóta is egy vasdarab van a testében.

  • Guillermo del Toro Frankenstein-filmet tervez, bár szerinte Shelley klasszikusát csak egy 4 órás mini-sorozatban lehet elmesélni. A Hellyboy rendezője egy MTV-interjúban beszélt arról, hogy már a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja előtt elkezdett Frankenstein-karaktereket rajzolgatni, és sztorivázlatot írni, de mivel szolidaritást vállalt a sztrájkolókkal, most már csak rajzol. Tegnap a shocktillyoudrop.com-on egy del Toto-hoz közeli forrásra hivatkozva azt írták, a rendező egybe akarja gyúrni a a 85-ös Frankenstein menyasszonyát (amiben Sting játszotta a tudóst) a régi, 1931-es változattal, amiben a legendás Boris Karloff volt a laborban született szörny. Kíváncsian várjuk, hogyan értelmezi újra a mexikói rendező a nagy horrorklasszikust, de azért jó lenne, ha előtte még leforgatná Etyeken az Őrület hegyeit. (via slashfilm & shocktillyoudrop)
  • Lemondott a Legenda vagyok folytatásának jogáról az eredeti regény szerzője, a 82 éves Richard Matheson. Így ha a 206 milliós bevételt produkáló vámpírfilm kap egy második részt, a sztorit már Mark Protosevich forgatókönyvíró dobja majd össze. A főszereplő kiléte persze kérdéses, mert Will Smith a Sötét Zsaruk 2 óta idegenkedik a sikerfilmek folytatásától, és ennek minden interjúban hangot ad. (via slashfilm)