Hírek: Tom Cruise a szcientológiáról vall iszonyú tekintettel

2008.01.16. 10:33
  • Tom Cruise a szcientológiáról beszél a Mission Impossible ismert zenéje alatt, valószínűleg toborzási szándékkal. A téma és a zene együtt nagyon félelmetessé teszi a színészt, aki azt állítja, hogy szcientológusként képes megváltoztatni az emberek életét például. Vagy hogy ők a boldgoság útja, akik békét és a kultúrák egységét hozzák el. "Szcientológus az, aki képes egy jobb világot teremteni a szegényes lehetőségek között" - mondta Tom, majd hozzátette: "Ha látsz egy balesetet, akkor nem mész tovább, mert tudod, te vagy az egyetlen, aki képes segíteni." A vége felé Tomot megviseli, hogy nem tud eleget tenni a világért: "Szeretném, ha megváltozna a világ. Valamit tennem kell érte, mert nem tudok úgy élni, hogy nem teszek semmit". Tom azt is elárulja, hogy nincsen jobb annál, mint "nap mint nap megharcolni a harcunkat, hogy jobb legyen a világ." Mi kell ehhez? Például le kell számolni a pszichiáterekkel: "Semmisítsétek meg őket. A pszichiátria nem működik, fogjatok fegyvert!" "Nekünk megvan a hatalmunk, hogy leállítsuk az embereket a drogokról, hatalmunk van az elmék felett, hatalmunk van arra, hogy javítsunk akörülményeken? Rehabilitálhatjuk a bűnözőket is" - mondta ő. A videó korábbi verzióját már leszedette a szcientológiai egyház képviselője a feltöltővel, de Gawker azt állítja, ők nem ijednek meg, és nem szedik le. És végig nagyon furán tartja a szemöldökét TC, figyeljék a videón itt!!! (via Gawker+Cinematical)

  • Holtan találták Los Angeles-i otthonában Brad Renfro (25), akit a Genyából és az Ügyfélből ismerhetünk elsősorban. A halál oka ismeretlen, de előző este a haverjaival ivott, korábban voltak drogproblémái is. Most forgatta a Bret Easton Ellis könyvéből, az Informátorokból készült filmet. (via Cinematical)
  • A brit filmakadémia (BAFTA) is közzétette a jelöltjeit. A legtöbb jelölést, tizennégyet a nálunk a jövő héten bemutatásra kerülő Vágy és vezeklés kapta, kilencet a No Country For Old Men és a There Will Be Blood. Teljes lista itt. (via Empire)
  • A Taxidermia nem került be az Oscar-jelöltek közé, bár ez nem meglepő, mert a híreink szerint inkább ellene, mint mellette kampányoltak. Meglepő, hogy se a román Cannes-i fődíjas 4 hónap, 3, hét, 2 nap, se Fatih Akin filmje, se Menzel pincérese nem jutott be. De ők a legjobb kilenc: Pénzhamisítók (Stefan Ruzowitzky), The Year My Parents Went on Vacation (Cao Hamburger), Beaufort (Joseph Cedar), L'Age des Tenebres (Denys Arcand), Mongol (Sergei Bodrov), Katyn (Andrzej Wajda), Az ismeretlen (Giuseppe Tornatore), 12 (Nikita Mikhalkov), A csapda (Srdan Golubovic). (via Oscar.com)