Budapestre hívta Charlize Theront a főpolgármester-helyettes

2008.01.23. 16:25

Budapestre hívta Charlize Theron Oscar-díjas színésznőt Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, mert a színésznő hétfői interjújában Törökországba helyezte a magyar fővárost, közölte szerdán az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal. A művésznő egyébként Elah völgyében (In the Valley of Elah) című filmjéről, és az Isztambuli Nemzetközi Filmfesztiválon tett látogatásáról beszélt az interjúban, ahol a filmszemle mellett külön dicsérte a török szőnyeget, amit a "budapesti bazárban" vett.

Ikvai-Szabó Charize Theronnak írt levelében megköszöni, hogy "már tévedésével is a magyar fővárost dicsérte, s reméljük, hogy egy budapesti hétvége után, valódi élményekkel gazdagodva még inkább jó hírét kelti városunknak a világban." A turizmusért is felelős SZDSZ-es városvezető azért vette fel a kapcsolatot a hollywoodi sztárral, hogy személyesen is megmutassa: Budapest Közép-Európa középpontjaként nemcsak összetéveszthetetlen a világ bármely más városával, de vendégszeretetével, kulturális és történelmi örökségével is méltó riválisa Isztambulnak, olvasható a közleményben. Egyébként "hogy a legutóbbi útjáról ismerős motívumokat is felfedezzen", a Rudas-fürdőbe is elkalauzolnák.

Kezdeményezésére, a MALÉV és a Le Meridien Budapest Hotel közreműködésével a hollywoodi színésznő Budapest vendége lehet egy általa választott hosszú hétvégére. A színésznő útját és programjait a főváros idegenforgalmi irodája, a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. szervezné.