Gyorshírek: CGI-Heath Ledger szerepelne Gilliam filmjében

2008.01.30. 10:03

  • Az ausztrál színész halála
    miatt leállt a The Imaginarium of Doctor Parnassus forgatása, a rendező most kétségbeesetten keresi a megoldást a befejezéshez. Terry Gilliam és Heath Ledger már a Grimm idején is jó barátok voltak, így a rendezőt lesújtotta a tragédia (ráadásul nem ez lenne az első nagyköltségvetésű filmje, ami a szerencsétlen események miatt nem készül el: Az ember, aki megölte Doin Quixotét stábjának felszerelését egy hatalmas trópusi vihar tette tönkre). Múlt héten a brit The Sun még arról írt, hogy Johnny Depp helyettesítené Heat Ledger szomorú bohócát a Doctor Parnassusban. Ezt viszont később Christopher Plummer, a film egyik szereplője cáfolta a People-nek nyilatkozva: "Még nem volt semmiféle hivatalos tárgyalás, Johnny Deppet pedig amúgy is lefoglalják a Public Enemies előkészületei." Mivel a Doctor Parnassus tele lesz varázslatos elemekkel, Plummer szerint a színészcserét és a CGI-grafikát is gördülékenyen bele lehet utólag illeszteni a filmbe, amit Gilliam Heath Ledger emlékének ajánlana. (via slashfilm & news.com)
  • Az Oscar-esélyes Marion Cotillard francia színésznő lesz Dillinger (Johnny Depp) szeretője Michael Mann legújabb gengszterfilmjében, a Public EnemiesbenA film felvonultatja a szesztilalom összes hírhedt bűnözőjét 'Baby Face' Nelsontól 'Pretty Boy' Folydon át Caponéig, az őket üldöző zsaru pedig a bűnüldözésben már amúgy is profinak számító Christian Bale lesz. Mann március 10-én kezdi a forgatást chicagói helyszíneken, az izgalmasnak ígérkező gengsztersztorit 2009-ben láthatjuk a mozikban. (via AFP)

  • Freddy Krueger visszatér! A New Line megállapodott
    Michael Bay cégével, a Platinum Dunes-szel, ahol már tervbe vettek egy Péntek 13 remake-et is. Korábban írtuk, hogy a New Line elégedtlen az Arany iránytű bevételeivel, ezért inkább feltámasztaná a régi horrorklasszikusokat, mivel a Gyűrűk Ura trilógia után a Rémálom az Elm utcában epizódokból folyt be a legtöbb pénz a stúdióhoz. Ha minden jól megy, a horrorajongók a pengekesztyűs vénembert és a hokimaszkos sorozatgyilkost is viszontláthatják a vásznon 2009-ben - remélhetőleg külön filmben, és nem egy Freddy vs. Jason 2-ben. (via Variety)