Gyorshírek: Indy rakétavetőt tárol a kesztyűtartóban

2008.01.31. 08:57

  • Az Empire magazinban leközölt új Indiana Jones-fotón a régészcsalád egy RPG-vel készül odapörkölni a szovjeteknek (vagy az ufóknak). Persze lehet, hogy ez csak Indy új gyereknevelési módszere, mert észérvekkel már nem bírja meggyőzni a lázadó fiát (Shia LaBeouf), aki épp a bőrdzsekis vagány korszakát éli. Úgy tűnik, a 80-as évek legendás filmikonjai ahogy öregszenek, úgy lesznek egyre vérszomjasabbak (a 61 éves Rambo is nagyobb hullahegyet hagy maga után a negyedik részben, mint a korábbi filmekben együttvéve). Frank Marshall, az Indiana Jones és a Kristálykoponya királyságának producere szerint ez egyike a vicces családi jeleneteknek: "A negyedik részben minden főszereplő felnőtt, Shia LaBeouf sem olyan gyerek segítőtárs, mint Picur volt a Végzet templomában. A karakterek sokat heccelik egymást, és ez ugyanolyan vicces lesz, mint a Kereszteslovagban volt." A májusi bemutatón majd kiderül, így van-e. (via cinemablend)
  • Bár sokan behánytak tőle, folytatást (vagy előzményt) kaphat a Cloverfield. A mindössze 30 millióból leforgatott katasztrófafilm már az első hétvégén 46,1 millió dolláros bevételre tett szert, és meg sem állt 65 millióig, ezért a Paramount már az újabb epizód lehetőségéről tárgyal a rendezővel, Matt Reeves-szel és a producerrel, J.J. Abrams-szel. Bár a Cloverfieldben nem mutatták olyan sokszor a szörnyet (a film inkább reflektálás szeptember 11-re: mindenki fejvesztve rohangál, és senki sem tudja, mi miatt robbannak fel és dőlnek össze a toronyházak), az új részben valószínűleg egy másik városromboló rém szerepel majd. (via Variety)
  • Matt Reeves a Cloverfield-folytatás mellé betervezett még egy filmet: a The Invisible Womant, ami egy Hitchcock-stílusú thriller. A főszereplő egy volt szépségkirálynő, aki bűnözővé válik, mert csak így képes megvédeni a családját. Hasonló alapsztorija volt az 1940-es The Invisible Womannek is, amiben egy modell, hátom ütődött gengszter és egy láthatatlanná tévő gépezet körül bonyolódik a cselekmény. Az ötletet felkaroló Green Street Films főnöke, John Penotti szerint Matt Reeves készülő forgatókönyvében egy teljesen új szereplő, és más sztori lesz. A produceri teendőket J.J Abrams, Fisher Stevens és Tim Willians vállalják majd magukra, de a szereposztásról még nincsenek hírek. (via Variety)