A bikinis Kate Hudson Jessica Albát is lenyomta

2008.02.11. 12:47

A fürdőruhás pincércsaj és a félmeztelen roncskutató (Matthew McConaughey) 22 milliós bevételt hozott a Warnernak, a heti toplista élére repítve a Fool's Goldot. Arról persze nem szólnak a hírek, hányan érzik becsapva magukat amiatt, hogy a plakáton nagyobb melle volt Kate Hudsonnak, mint a filmben. Második helyen végzett 17,1 millió dollárral a Welcome Home Roscoe Jenkins (Martin Lawrence sokadik bűnrossz vigjátéka, ami ugyanúgy 30 százalékot kapott a Rottentomatoes-on, mint a Gagyi mami). A harmadik egy 3D-s koncertmozi lett, a Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour, ami a hétvégén összeszedett 10,5 millióval jelenleg 53,4 milliónál jár.



Jessica Alba új thrillere, a The Eye lemaradt a dobogóról. A mostani hétvégén összeszedett 6,63 millióval együtt összesen már 21,5 milliónál tart, pedig több, mint egy hete játszák az amerikai mozik. Lehet, hogy a Jessica Albának kísértetbámulás helyett inkább fürdőruhában kellett volna kincset keresnie, mint három éve A tenger vadjaiban?



December óta töretlen sikernek örvend a négy kategóriában is Oscar-esélyes vígjáték, a Juno: a hétvégén összeszedett 5,72 millióval már 118 milliónál jár. Csak néhány százezer dolláron múlt, hogy hatodik lett a Felkoppintva dögös főszereplőnőjének (Katherine Heigl) új vígjátéka, a 27 Dresses, a mostani 5,7 millió dollárral együtt már 65,4 milliónál tart (pedig a rendezőnő, Anne Fletcher korábban koreugráfusként dolgozott, ez a második játékfilmje). 5,34 millió dolláros hétvégi bevétellel a hetedik helyet csipte el Morgan Freeman és Jack Nicholson vicces jutalomjátéka, a The Bucket List, amit a kritikusok ugyan nem tartanak valami sokra, de a nézők imádják (7,8-as IMDb), és eddig már összesen 75,1 millió dolár értékben vettek rá jegyet.


Az új Rambo filmet a 18 milliós nyitóhétvégéje óta lehetetlen kirobbantani az amerikai TOP10-ből: a mostani 4,11 millióval már összesen 36,5 milliónál tart (ami a tengerentúli vetítésekkel együtt egyből 93,1 millió), így akár még Harwey Weinstein kívánsága is teljesülhet, és lesz Rambo 5. 4,08 miliós hétvégi bevételével a Horrorva akadva-folytatásokat jegyző Jason Friedberg legújabb agymenése, a Meet the Spartans címen futó 300-paródia is helyett kapott a tízes listán, épp hogy csak megelőzve a Vérző olajat. Az idei Oscar-gálán nyolc kategóriában is ringbe szálló dráma a hétvégén 4,07 milliós jegyeladást produkált, bár a rendező-producer Paul Thomas Anderson az eddigi 26,8 milliós bevétellel épp hogy visszanyerte a film 25 milliós költségvetését.