Gyorshírek: Folytatást kap a Street Fighter és a Hipervándor

2008.02.19. 09:45

  • Remake készül a Street Fighterből, Van Damme, Kylie Minogue és Raul Julia 1994-es filmtörténeti mélyrepüléséből. A végleges szereposztás még nem ismert, bár a Variety már megszellőztette, ki melyik játéktermi konzolharcost alakítaná. Kristin Kreuk, a bájos porcelánbaba (aki miatt minden hétvégén leülünk Smallville-t nézni) lenne Chun-Li, Michael Clark Duncan Sin City után ismét a színesbőrű kétajtós szekrény szerepét kapja meg, Chris Klein (a bugyuta vígjátékok vasalóállú focikirálya) Nasht játszaná, Rick Yune pedig a titokzatos bérgyilkost, Gent. Szerepajánlattal keresték meg a Black Eyed Peas Taboo-ját, Edmund Chent, és Cheng Pei Peit is. A rendező Andrzej Bartkowiak (ő készítette el a Doom mozifilmet is) Justin Marks forgatókönyve alapján dolgozik, a harci jelenetek koreografálásában Dion Lam, a Mátrix kungfu-koordinátora lesz a segítségére. A remake apropója egyébként a Street Fighter IV nyári Xboxos és Play Sation-ös megjelenése. (via Variety)

  • A Hipervándor csak február 11 óta megy a mozikban, de Doug Liman rendező máris a folytatást tervezi. Hayden Christensen teleportálós filmje az amerikai bevételi toplista élén landolt, a nyitóhétvégéjén 31,7 milliós dollárt kaszált, jelenleg 38 millió dolláron áll. "A főszereplő rejtett szuperképességei lehetővé teszik az időutazást is, így ha a kormánynak dolgozna, ő lehetne Jason Bourne legyőzhetetlen kiadása" - lelkendezett Liman a karakterben rejlő további lehetőségekről. (via cinemablend)
  • Christopher Lambert ugyan nem egy Oscar-díjas karakterszínész, de a filmjeit hiba nélkül forgatja le. A Gyilkosság lólépésben című krimiben csak egyetlen hibát találtak a bakivadászok: a kezdő jelenetben két gyerek játszik döntőt az iskolai sakkversenyen. A közönség soraiban viszont csak felnőttek ülnek, holott iskolai versenyen a tanárok és a szülők mellett az iskolatársaknak is ott kéne ülniük, mondjuk matekóra helyett. Összehasonlításképp: a Csillagok háborújában 262 bakit láthattunk, többek között Han Solót, amint kétszer megy át ugyanazon az ajtón, és a Vader sisakján tükröződő stábot.