Gyorshírek: Dennis Quaid lenyomta a Hipervándort

2008.02.25. 07:54
  • Az Oscar előtt nézzük a hétvégi amerikai filmes toplistákat: Dennis Quaid főszereplésével készült amerikai elnökös dráma, a Vantage Point - ha nem is kiemelkedő eredménnyel - lenyomta a Star Wars-os szereplőkkel készült, múlt heti toplistavezető Hipervándort. Utánuk következik sorrendben A Spiderwick krónikák, a Step Up 2 the Streets, a Bolondok aranya és a nálunk csütörtöktől futó Mindenképpen talán. A Juno negyed éve tartja magát az élmezőnyben. Ellen Page filmje most a nyolcadik helyen szerepelt.

  • Egy oldschool, egy ezüstszínű és egy aranyfuttatásos Vasember-páncélt is láthatunk majd a májusban mozikba kerülő Iron Man-ben, ami olvasóink körében a harmadik legjobban várt szuperhősfilm lett az új Batman-film, és a Hankock után. Robert Downey Jr. egyébként kitűnő választás főszereplőnek, mert pont úgy néz ki, mint Tony Stark a képregényben. Tavaly egy interjúban azt nyilatkozta: "Kib**** jó a Vasember!" Reméljük, igaza lesz. (via slashfilm)


  • Felkerült a netre a Ruins trailere, amiben néhány Dél-Amerikában hobbirégészkedő fiatal bemerészkedik egy ősi templom romjai közé. Megtörik az évezredes átkot, és elszabadítják a helyi szellemeket, majd a tinihorrorok megszokott dramaturgiája szerinta fejvesztve menekülnek és meghalnak. Az áprilisban mozikba kerülő film egyik főszereplője Jena Malon, akit a Donnie Darkoban is nagyon kedveltünk, mert már akkor látszott rajta, hogy jó csaj lesz 24 éves korára. (via slashfilm)

  • A Nem vénnek való vidék író-rendező párosa hozta el hajnalban a legjobb film, a legjobb rendezés, és a legjobb adaptált forgatókönyv díját. Ráadásul a nyolc kategóriában jelölt neowestern egyik szereplője, Javier Bardem is megkapta az Oscart. A nagy vesztes így a szintén nyolc szoborra esélyes Vérző olaj lett, ami így csak két kategóriában tudott győzni - tegyük hozzá, Daniel Day-Lewis megérdemelte a legjobb férfifőszereplő díját, és Robert Elswit is a legjobb operatőrét. A legjobb női főszereplő Marion Cotillard lett, technikai díjak kategóriáiban (legjobb hang, vágás, ill. hangvágás) pedig a Bourne-ultimátum tarolt, egyedüli filmként beváltva minden jelölését. Részletes Oscar-tudósításunk itt olvasható.