Magyar animátor az Oscar-díjas kisfilmben

2008.02.26. 19:16
A rövid animációs filmnek járó Oscar-szobrot Hollywoodban Susie Templeton rendező és Hugh Welchman producer vette át a Péter és a farkas című brit-lengyel koprodukcióban készült bábfilmért. Az MTI talált egy magyar animátort is a stábban: Papp Károly Kását. 

Az animátort angliai tartózkodása alatt kereste meg a brit producer, aki Prokofjev Péter és a farkas című zenés meséjéből akart bábfilmet készíteni. Papp a felkérés után a lengyel Se-ma-for animációs stúdióban látott munkához. A produkcióban Péter, a farkas és más figurák mozgatását végezte. Szerinte a műfajnak is szólt a hollywoodi elismerés. "A film hangulata is jellegzetes - jegyezte meg - kicsit szocreál, gyönyörű dolgokat csináltak a lengyelek".

Papp jelenleg a budapesti Beastarts Stúdióban dolgozik, ahol számítógépes animációval 2D-s produkciókat készít. A Gyerekdalok című animációs tévéfilmsorozat tavasz vége felé látható majd a Minimax rajzfilmcsatornán. Papp főleg mozgatható bábfilmeket készít, az úgynevezett "stop motion" technikát, írja még az MTI. Személy szerint pedig azért örül az Oscar-díjnak, mert nagyon komoly referenciát jelent számára is. Két-három olyan szinopszis is van a tarsolyában, amiből rendezőként saját filmeket szeretne készíteni.