Judit
2 °C
7 °C

Nem lehet bejutni Salgótarján egyetlen mozijába

2008.04.04. 17:38
Az egykori bérlő nem adja át a város egyetlen moziját, az Apolló mozit. A sóshartyáni székhelyű Bjó Mezőgazdasági, Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. a szarvasmarha-tenyésztéstől a tésztafélék gyártásáig számos működési ággal foglalkozik, de mozgóképvetítéssel nem. Az önkormányzat január végén 60 napos felmondási idővel bontotta fel a bérleti szerződést. Birtokháborítás címén tett feljelentést Salgótarján vagyonhasznosító cége a bérlő ellen, mert nem tudnak bejutni az épületbe, mondta el az MTI-nek Tatár Csaba, a Salgó Vagyon Kft. ügyvezető igazgatója pénteken. 
 
Az 1.460 négyzetméter alapterületű belvárosi ingatlanban Tatár Csaba szerint egy vállalkozó egy héten belül el tudná kezdeni a vetítést. Az ideiglenes megoldás után az önkormányzat újra bérleti pályázatot ír majd ki a mozira. Az Apolló mozit tavaly 110 millió forintos pályázati pénzből újították fel, 55 milliós vissza nem térítendő támogatással. Emiatt az önkormányzat 2006 februárjától 10 éven át köteles biztosítani a moziszolgáltatást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?