Aliz
6 °C
14 °C

Indonézia blokkolja a Youtube-ot

2008.04.05. 09:52
Geert Wilders holland képviselő iszlámellenes filmjének egyes részletei a Youtube-on is láthatók, ezért az indonéziai internetes szolgáltatók szombaton megkezdték a videómegosztó hozzáférhetetlenné tételét. Az ország kommunikációs minisztere még hétfőn levélben kérte a YouTube-tól, hogy vegyék le a szélsőjobboldali politikus Fitna című rövidfilmjének képsorait. Erre azonban nem kapott választ, így a kormány a helyi szolgáltatókhoz fordult. A dél-kelet-ázsiai állam a világ legnépesebb iszlám országa, ahol a tradicionalista iszlám mozgalmak felhívására az elmúlt napokban több tüntetést is tartottak a film ellen.

A Fitna bemutatását Hollandiában egyetlen mozi sem vállalta, ezért először az interneten került nyilvánosságra. Ezt követően Geert Wilderst halállal fenyegette meg egy az Al-Kaidához kötődő internetes oldal, majd március 30-án pokolgép robbant Dél-Afganisztánban, és három holland katona megsebesült. A holland miniszterelnök elhatárolódott a Fitna tartalmától, a film bemutatását Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár és az Európai Unió is elítélte. (MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?