Az új James-Bond film ellen a bolíviai kormány is tiltakozik

2008.04.07. 10:20

A chilei polgármester után az új James Bond-film, a Quantum of Solace ellen a bolíviai kormány is tiltakozott, mert szerinte az országot úgy állítja be, mint a kábítószercsempészek hazáját. 

"A filmben megjelenő bolíviai kábítószerbanda nem lehet az ország lakosságát megbélyegző szégyenfolt, még egy fikciós történettel összefüggésben sem" - írta Pablo Groux bolíviai kulturális miniszterhelyettes tiltakozó levelében Michael Winson producernek, valamint Marc Forster rendezőnek. A Quantum of Solece című filmben, aminek forgatása jelenleg Chile északi részén zajlik, a 007-es titkos ügynök fő ellenfele egy bolíviai veszedelmes drogkereskedő banda. Hivatalos statisztikák szerint Bolívia a dél-amerikai térség harmadik legnagyobb kokaintermelő országa Kolumbia és Peru után. 

Egy hete a chilei polgármester is tiltakozott, mert az észak-chilei várost "Bolíviaként" állítja be a film. Antofagasta 1879 előtt volt bolíviai terület, a "Csendes-óceáni háború" előtt. A múlt héten Sierre Gorda chilei kisváros polgármesterét őrizetbe is vette a rendőrség, mert dzsipjével megszakította a film forgatását. (via MTI)