Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ozonnal indul a Francia filmnapok

2008.04.08. 15:03
Két új várossal, két retrospektív vetítéssorozattal, hat nagyjátékfilmmel, hét rövidfilmmel, hét, összesen kilenc városban, indul a Francia Filmnapok. A főváros mellett Szeged, Pécs, Debrecen, Miskolc, Győr, Kecskemét, Szolnok és Eger is csatlakozik a rendezvénysorozathoz: vidéken április 10-21., Budapesten pedig április 17-20 között rendezik meg. 2008-ban főként romantikus alkotások szerepelnek a kínálatban, illetve a gyermekek örömére a Lucky Luke - Irány a vadnyugat. Három romantikus: az Egyedül nem megyben Audrey Tautou-t és Guillaume Canet-t láthatjuk, a Karamell öt különböző korú barátnő életét követi nyomon, míg a Csak egy csók a párkapcsolatok természetét boncolgatja. François Ozon Angel című filmje Romolai Garaival és Charlotte Ramplinggal, valamint a Paris Romain Duris-vel és Juliette Binoche-sal drámaibb tónusú romantikus alkotások.

Két retrospektív vetítéssorozatot is tartanak: a budapesti Szindbád mozi április 17-23 között Francois Ozon, míg az Örökmozgó Filmmúzeum, április 22-ától 30-áig Charlotte Rampling korábbi alkotásaiból válogat.

A Rövidfilmek mozartjai címmel futó, 136 perces összeállításban hét, hazánkban eddig még nem vetített alkotást láthat a közönség, köztük A zsebtolvajok Mozartja című alkotást is, mely 2008-ban elnyerte a Legjobb Kisfilmnek járó Oscar-díjat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?