Antal, Antónia
3 °C
9 °C

"A tanáromnak kell a poszter, nem nekem" - Mozifanatikusok éjszakája

2008.04.19. 02:16

Kettőkor a Westend mozija még mindig egy Filmszemlébe oltott tinidiszkóra hasonlít. Néhány mozifanatikus már feladta, és a termek előtti babzsákfotelokban alszik, az emberáradat szerencsére kikerüli őket. Buksi egyik barátnőjének tömegiszonya lett, ezért lelépett, a graffitisekkel a digitális AvP 2 után kellett volna találkoznunk, de elnyelte őket a mozifanok áradata. Norbi, miközben átváltozik Jedi-mesterré csalódottan mesél Az utca királyairól, amit a második sorból nézett végig: „Ez már nem tetszett annyira, mint a Nyolc tanú. A trailere még jó volt, maga a film vontatott. A Téglához képest sehol nincs. Egyedül Hugh Laurie miatt érdemes megnézni, de Forest Whitaker is jól játssza a kétszínű rendőrfőnököt.”


Buksi a 23:15-ös Agyő, nagy Ő!-re ült be, de nem túl vidáman jött ki róla. „Ez egy egyszer nézhető film, erőltetett poénokkal. Bár ha nem késő éjszaka nézném, valószínűleg jobban tetszene.” Az indexes Hajni viszont végigröhögte a filmet, de csak mert Ben Stiller az egyik kedvence. Gyáli Jedi-lovagunk közben szerez egy Elvitte a víz moziplakátot az ereklyegyűjteményébe, Buksi pedig egy Friss levegő posztert. „Nem nekem kell, hanem az osztályfőnökömnek” - magyarázkodik, és már indul is a digitális Legenda vagyokra, hogy tűéles minőségben nézhesse a vámpírokra vadászó Will Smith-t.


"Jó volt az Indana Jones videód!" - jön oda hozzám egy lány, akit még a Palace-os jegykezelős időszakból ismerek. Ő és a barátja nem jutott be 6-kor az I.e. 10.000-re, de azóta megnézte Az utca királyait. Mosolyogva ad hármast a filmre: „Keanu Reeves nekem nem jön be mint férfi, akkor már inkább Johnny Depp. Szerettem volna amúgy ma a mozipénztárban dolgozni, mert éjszaka a 8 órás műszak nagyon jól fizet, de ez most nem jött össze. Jegykezelőként nem dolgoznék, ennyi ember után nem akarok takarítani.”


Mozigraffitiseink kettő órára már hullafáradtak, lelépnek. Az este 11 után karszalaghoz jutó Jango és a barátnője viszont csak ekkor vetik bele magukat igazán a maratoni filmnézésbe. A tatuini forgatási helyszíneket bejáró mozifanatikus még fél ötkor is arról érdeklődik sms-ben, melyik terem előtt futhatnánk össze, hogy kielemezzük a filmeket. Csak később tudok neki válaszolni, Jedi-lovagunk barátnője szerint elaludtam a 3 óra után startoló I.e. 10.000-en, hiába ittam meg két liter kólát. Bár megnyugtattak, hogy az ébren maradók sem tudták követni, hogyan változott át egyik jelenetről a másikra sivataggá a dínószerű madaraktól nyüzsgő dzsungel.


"Nagyon látványos volt a mamutvadászat és a piramisok építése is, de ez a film inkább a 300 és a Csillagkapu ügyes lenyúlása" - meséli lelkesen Norbi, aki a barátnője szerint szintén átaludta a film egyharmadát, és még az sem zavarta, hogy ismét csak a második sor szélén jutott nekünk hely (járhattunk volna rosszabbul is: voltak akik a széksorok mellett ülve vagy fekve nézték a filmeket). Még 5 órakor is vannak moziőrültek a termekben, ők három kávé és ugyanennyi Red Bull után bevállaltak egy hajnali 4-es Simpson családot vagy az AvP 2-t. A jegykezelők már az utolsó nagy szemétszedő roham előtti cigiszünetre koncentrálnak, egyiküket sem érdekli, hogy néhány zselézett hajú tini csukafejesekkel ugrál az egymásra tornyozott babzsákfotelekre. A hazaindulás előtt még megbeszéljük Norbival és Jangoval, hogy mindenképpen találkozunk május 3-án, a IX. sci-fi napon, ahol nagy kedvencünk, Indiana Jones lesz a fő téma.

A péntek esti mozifanatikus élménybeszámolóért klikk ide!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!