Gyorshírek: Mexikói neo-western lesz a Rambo 5?

2008.05.09. 10:19
  • A Nu Image stúdió vezetői 40 millió dollárból feltámasztanák George Lucas kedvenc retró sci-fijét, az 1939-es Buck Rogerst, rendezőnek pedig Frank Millert szemelték ki. A Sin City és a 300 képregények író-rajzolója jelenleg a Spiritet forgatja, de azért esett rá a stúdió választása, mert Buck Rogers, a vakmerő űrhajós kalandjai 1929-től a 80-as évekig képregényben is megjelentek (és Millernek van egy hasonló, bár sokkal mocskosabb szájú, hátirakétás sci-fi hőse: Lance Blastoff). (via slashfilm & IGN)

  • Ha Stallone jövőre belevág a Rambo 5-be, akkor az már nem a délkelet-ázsiai őserdőben játszódik majd, hanem Mexikóban, írja a Cinemablend. A neo-western elemeket is tartalmazó történet állítólag a John Rambo egyik kidobott forgatókönyv-vázlatát veszi alapul: fanatikusok rabolják el a háborús veterán lányát, aki ezért kegyetlen bosszút áll. (via cinemablend)
  • Gore Verbinski, a Karib-tenger kalózai rendezője készíthet filmet a BioShock című nagysikerű számítógépes játékból. Az Universal stúdió a forgatókönyvet is egy filmes nagyágyúra, John Loganre bízná (ő írta a Gladiátort, Az utolsó szamurájt és az Aviátort is). Az eredeti játékban egy őrült zseni 1946-ban Verne-regényekbe illő, víz alatti metropoliszt épít az Atlanti-óceán mélyén. A főszereplő egy repülőgép-szerencsétlenség után kerül a városba 1960-ban, de addigra az már génmanipulált zombikkal, óriásrobotokkal, és a különleges tengeri élőlényeket gyűjtögető kislányokkal van tele, akik nem túl barátságosak az idegenekkel. Tech rovatos kollégánk tavaly az egekbe magasztalta a BioShockot ("korrekt lövöldözős kaland elképesztően zseniális díszletek között, szigorúan felnőtteknek"), így már nagyon várjuk, kik lesznek a főszereplői a 2009-re tervezett filmnek. (via Variety)

  • David Chase, a Maffiózók írója-producere-rendezője leszerződött első filmjére a Paramount stúdióhoz. Ez sajnos nem a New Yersey-i maffiacsalád mindennapjait bemutató moziváltozat lesz, hanem egy dráma, amit Chase ír és rendez. A sztorival és a szereplőkkel kapcsolatban még nincs hír. (via LA Times)