Gyorshírek: Steven Spielberg megkapta a becsületrendet

2008.05.22. 09:56
  • Heath Ledger utolsó filmje, a The Imaginarium of Doctor Parnassus az egyik legnagyobb üzlet Cannes-ban. A rendező, Terry Gilliam még az utómunkálatoknál tart, de máris milliós szerződéseket kötött a forgalmazókkal. (via contactmusic)

  • Steven Spielbergnek francia becsületrendet adott Nicolas Sarkozy, a francia köztársasági elnök a vészkorszak dokumentálásáért, a polgárháború sújtotta szudáni régió, Darfúr megsegítésére tett erőfeszítéséért. Sarkozy a hivatalában fogadta Spielberget, aki a cannes-i filmfesztiválról utazott át. (via yahoonews)
  • Derek Anderson és Victor Kubicek, a Terminator 4 producerei a forgalmazókkal tárgyalnak Cannes-ban, de a BBC-nek hivatalosan is megerősítették: Christian Bale három Terminator-filmre szerződött velük. "Christian nagy Terminator-rajongó, és szerencsénk van, hogy a Batman-filmek mellett vállalni tudja ezt is" - nyilatkozták a producerek az egyik szálloda erkélyén, de azt már nem árulták el, felbukkan-e Schwarzenegger az új részben. Bale mellett a rendezőt is dicsérték: "McG ugyanúgy a Terminator-filmeken nőtt fel mint mi, és mindig időben elkészül a filmjeivel, ezért választottuk őt rendezőnek." Mi most kicsit félünk, mert az AVP2 rendezőiről is azt mondta mindenki, hogy nagy Alien-rajongók, mégis sikerült kibelezniük a sorozatot. (via BBC)
  • A Deltával vendégszereplő Mundruczó Kornélt szerdán kézről kézre adta a sajtó: a Positif francia filmes magazinnal készült egyórás interjú után a France Culture közszolgálati kulturális rádió déli élő műsorában faggatták egy órán át a szerkesztők.
  • Spike Lee Clint Eastwood után a Coen-fivéreket is bírálta Cannes-ban. "Én óvatosan kezelem az élet és a halál témakörét, ők meg azon röhögnek, ahogy a vér szétspriccel egy fickó fejéből." Spike Lee egyébként Cannes-ban jelentette be, hogy 2009 elején dokumentumfilmet akar forgatni Michael Jordanről. (via yahoonews)