Gyorshírek: Tolkien fia leállítaná a Hobbit-filmeket

2008.05.26. 10:15
  • Tolkien fia jövő héten bíróságon próbálja megakadályozni a két Hobbit-film 2010-re tervezett forgatását, amihez néhány hét múlva kezdik meg az előkészületeket Új-Zélandon. A 83 éves Christopher Tolkien már hosszabb ideje pereskedik a Gyűrűk Ura-trilógia producereivel. Állítása szerint 158 millió dollárral tartozik neki a filmeket gyártó New Line egy régi szerződés alapján: Tolkien 1969-ben adta el a megfilmesítési jogokat, amiért cserébe a bevétel 7.5 százaléka jár neki. Ennek a február óta húzódó pernek a következő meghallgatását június 6-án tartják, és Tolkien fia arra számít, hogy a bíró kimondja, jogában áll visszavonni a Hobbit megfilmesítésének jogát. A Gyűrűk Ura filmváltozata a New Line-nak összesen ötmilliárd dollárt hozott. (via Times Online)
  • Megjelent az első kép a Mexikóban készülő Terminátor 4-ből, amit a rendező, McG rakott ki a Warner Brothersnél indított blogjára. A harmadik Terminátor-film után nehéz hinni a folytatásban, de Christian Bale neve mellett ez a vadregényes, posztapokaliptikus látványvilág is jó pont. A vágatlan képet itt találjátok. (via Cinemablend)

  • Robert Downey Jr. játszhatja Hugh Hefnert a Playboy-alapítóról szóló életrajzi filmben. Bár szerződést még nem írt alá, állítólag Hefner már rábólintott a választásra. Downey Jr. a Vasemberben is hasonló figurát játszott, a Marvel viszont lehet hogy nem nézi jó szemmel, ha a folytatás előtt a szuperhősük nyuszilányokkal hetyeg a vásznon. A filmből közben kiesett a rendező, a Csúcsformábant jegyző Brett Ratner, de még visszatérhet. A főszerepet az első verzió szerint Leonardo DiCaprió játszotta volna, és Tom Cruise is bevállalta volna. Hefnert már Cliff Robertson (Ben bácsi a Pókemberből) is eljátszotta a 83-as Star 80 című filmben. (via Chicago Sun Times)
  • A szomszédainknál, Prágában fotózták le Sienna Millert a G.I Joe-film forgatásának egyik jelentében. A színésznő, aki Jude Law barátnőjeként lett először ismert, most Bárónőt, a képeregény femme fatale-ját alakítja. Az egészalakos fotóért klikk ide! (IESB.net)