Hulk legyőzte a Kugfu Pandát

2008.06.16. 17:07
A zöld óriás hihetetlenül népszerűnek bizonyult a hétvégén Amerikában: több, mint 20 millió dollárral előzte meg a Jack Blackről mintázott dagi harcművészt. Pedig a kritikusunk szerint nem is volt olyan jó. Míg az Edward Norton főszereplésével készült Hulk 54,5 milliós nyitóbevétellel ugrott a toplista élére, a Kungfu Panda csak 34,3 milliót szedett össze péntektől vasárnapig. M. Night Shyamalan legújabb filmje, Az esemény (amiben a természet erői bosszút álnak az emberi civilizáción) a harmadik helyre futott be 30,5 millióval.

(forrás: IMDb)

16,4 milliót szedett össze a múlt heti második helyezett, a You Don't Mess with the Zohan (ebben Adam Sandler kiugrott Moszad-ügynököt alakít, aki fodrászként akar új életet kezdeni New Yorkban - ahogy az elnni szokott, sikertelenül). A bemutatója után két hétik listavezető Indy 4 13,5 millióval gyarapította Spielberg és Lucas egyébként is irigylésre méltó bakszámláját (a régen várt kalandfilm egymillióval lépte át a 600 milliós bevételi határt!), ami most az ötödik helyhez volt elég.

Hatodik a két hete még listavezető Szex és New York mozifilm 10,2 millióval, a Vasember filmnek viszont még ezen a hétvégén is összehozott 5,13 milliót dollárt, pedig már május 2. óta játsszák a mozik (azóta 546 millió dollárnál tart). 4,1 millióval nyolcadik a The Strangers című horror, amiben egy darabolós gyilkos el akarja vágni Liv Tylert torkát, kilencedik a Caspian herceg, szerény 3 milliós hétvégi bevételével. A legközelebbi premiernapon biztosan kihullik az amerikai top10-es listáról a Míg a jackpot el nem választ, ami péntektől vasárnapig csak 1,7 milliót kapart össze.