Gyorshírek: Jön a kilencedik Harry Potter-film

2008.06.18. 11:07
  • A kettévágott Halál ereklyéi után jön az új varázslóiskolás film, aminek Rowling írja a sztoriját, de csak az orlandói Harry Potter élményparkban mutatják be. Mivel J. K. Rowling lezárta Harry, Ron és Hermione történetét a hetedik kötetben, a Halál ereklyéiben, az új filmnek valószínűleg más szereplőgárdája lesz, de az biztos, hogy a történet helyszín marad a Roxforti Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola. Nem ez egyébként az első nagyköltségvetésű film, ami kizárólag egy vidámpark számára készül: Coppola és Michael Jackson 17 perces Captain EO-ját 1986 óta csak Disneylandben vetítik. (via cinemablend)
  • Új képek kerültek ki a netre a Transformers 2 philadelphiai forgatásáról. Az egyiken egy F22-es Raptor vadászgép makettjét emelik ki egy teherautóból (ő az Üstökös nevű álca). Michael Bay az új filmben több óriásrobotot akar szerepeltetni, mint az első részben. A slashfilm értesülései szerint az eddig nem látott autobotok és álcák járművek mellett nehézfegyverekké is képesek átalakulni. A hús-vér szereplőgárda is kibővült a Drót című sorozatból ismert Ramon Rodriguezzel, aki Leót játssza, és az egyik jelenetben Megan Fox-szal ül a sárga sportkocsivá alakult Űrdongóban. A Transformers: Revenge of the Fallen 2009. június 26-án kerül az amerikai mozikba. (via slashfilm)

    fotó: slashfilm.com
  • 2009 május 15-én mutatják be Sacha Baron Cohen legújabb álriporteres ámokfutását, a Brünót, ezzel kezdődik majd a jövő nyári blockbuster-szezon. A brit komikus Ali G és Borat után a Da Ali G Show harmadik karakterének, a meleg osztrák divatriporternek is összehozott egy mozifilmet. Brüno többek között Shaud Williamst, a Buffalo Bills futóját faggatja arról, randizott-e a csapat valamelyik tagjával. A film jelenleg a Bruno: Delicious Journeys Through America for The Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-shirt munkacímen fut. A májusi bemutatóját olyan szupermozik követik majd, mint a Terminator 4 és az Angyalok és démonok. (via cinemablend)