Aliz
6 °C
14 °C

Gyorshírek: "Mintha 911-ről készült volna horrorfilm"

2008.09.01. 10:19
  • „Mélységesen felháborító és ízléstelen” – keltek ki a Velencei Filmfesztivál egyik filmje ellen a 2004-es thaiföldi cunami egyik áldozatának szülei. A Vinyan című természetfeletti horror egy fiatal házaspárról szól, akik a katasztrófában elvesztik a fiukat. Az anya viszont meg van róla győződve, hogy a gyerek még él, csak emberkereskedők kezére került. „Valóban kényes a téma, mintha szeptember 11-ről készült volna horrorfilm – nyilatkozta az angol-francia-belga filmről az egyik producer, Peter Carlton. – Először magam is ízléstelennek tartottam az ötletet, de most azt gondolom, hogy ez egy falkavaró és fontos film.” A Vinyant a francia főszereplő, Emmanuelle Beart is védelmébe vette: "A történet arról szól, hogy egy házaspár elveszíti a gyerekét. Igaz, hogy ez a cunami alatt történik, de egészen máshogy, mint a valóságban." A trailer alapján mondjuk a Vinyan egy egyszerű ijesztegetős filmnek tűnik, de a kritikusok a sztorit A sötétség mélyénhez és A legyek urához hasonlították. (via Times & Reuters)

 

  • Kevin Spacey-t is bevették David Bowie fiának űrfilmjébe. A Moonban egy Sam Bell nevű űrbányász három év magányos szolgálat után arra vár, hogy a Holdról visszatérhessen a Földre. A főszerepet Sam Rockwell, a Galaxis útikalauz stopposoknak-film Zaphod Beeblebroxa kapta. Spacey a társául szolgáló robot hangját adja majd, és sokkal több szereplőre nem is lesz szükség. Bowie fiának, Duncan Jonesnak a Moon lesz az első játékfilmje, bár 2002-ben már rendezett egy félórás scifit, de ez két fesztivál után eltűnt a süllyesztőben. (via io9)
  • Johnny Depp cáfolta a pletykát, hogy felkérték volna Enigma szerepére a következő Batman-filmhez: „Nem tudok róla, de izgalmas szerep lehetne” – mondta egy interjúban. Mellesleg Depp a hétvégén zenészként aktivizálta magát, egy floridai fesztiválon pénteken és szombaton is fellépett a The Kids nevű együttesével, és csatakosra gitározta magát. (via Slashfilm & E! online)

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?