Gyorshírek: "Mintha 911-ről készült volna horrorfilm"

2008.09.01. 10:19
  • „Mélységesen felháborító és ízléstelen” – keltek ki a Velencei Filmfesztivál egyik filmje ellen a 2004-es thaiföldi cunami egyik áldozatának szülei. A Vinyan című természetfeletti horror egy fiatal házaspárról szól, akik a katasztrófában elvesztik a fiukat. Az anya viszont meg van róla győződve, hogy a gyerek még él, csak emberkereskedők kezére került. „Valóban kényes a téma, mintha szeptember 11-ről készült volna horrorfilm – nyilatkozta az angol-francia-belga filmről az egyik producer, Peter Carlton. – Először magam is ízléstelennek tartottam az ötletet, de most azt gondolom, hogy ez egy falkavaró és fontos film.” A Vinyant a francia főszereplő, Emmanuelle Beart is védelmébe vette: "A történet arról szól, hogy egy házaspár elveszíti a gyerekét. Igaz, hogy ez a cunami alatt történik, de egészen máshogy, mint a valóságban." A trailer alapján mondjuk a Vinyan egy egyszerű ijesztegetős filmnek tűnik, de a kritikusok a sztorit A sötétség mélyénhez és A legyek urához hasonlították. (via Times & Reuters)

 

  • Kevin Spacey-t is bevették David Bowie fiának űrfilmjébe. A Moonban egy Sam Bell nevű űrbányász három év magányos szolgálat után arra vár, hogy a Holdról visszatérhessen a Földre. A főszerepet Sam Rockwell, a Galaxis útikalauz stopposoknak-film Zaphod Beeblebroxa kapta. Spacey a társául szolgáló robot hangját adja majd, és sokkal több szereplőre nem is lesz szükség. Bowie fiának, Duncan Jonesnak a Moon lesz az első játékfilmje, bár 2002-ben már rendezett egy félórás scifit, de ez két fesztivál után eltűnt a süllyesztőben. (via io9)
  • Johnny Depp cáfolta a pletykát, hogy felkérték volna Enigma szerepére a következő Batman-filmhez: „Nem tudok róla, de izgalmas szerep lehetne” – mondta egy interjúban. Mellesleg Depp a hétvégén zenészként aktivizálta magát, egy floridai fesztiválon pénteken és szombaton is fellépett a The Kids nevű együttesével, és csatakosra gitározta magát. (via Slashfilm & E! online)