Gyorshírek: A régi szereplőkkel készülne a Szellemirtók 3

2008.09.05. 11:10
  • A Columbia stúdió Judd Apatowék helyett Gene Stupnitsky-val és Lee Eisenberggel íratná meg a Szellemirtók 3 forgatókönyvét. Az új forgatókönyvírók az eredeti szereplő (Harold Ramis, Dan Aykroyd, Bill Murray és Ernie Hudson) köré építenék a sztorit. Harold Ramisnak már az elmúlt 19 évben is volt ilyen történetvázlata, de az nem tetszett a stúdiónak, mert túl sokba került volna kifizetni mind a négy színészt. Az mindenesetre jó jel, hogy Harold Ramis már dolgozott együtt az új írópárossal, Stupnitsky-vel és Eisenberggel egy bibliai vígjátékon, a jövőre mozikba kerülő Year One-on. (via Variety & cinemablend)

 

  • A sötét lovag lett a legjobb premiert produkáló IMAX film Amerikában: 55 milliós IMAX bevételével lenyomta a korábbi csúcstartót, a Polar Express IMAX Experience 3D-t, ami 2004-ben 45 millióval nyitott. Nálunk sajnos egyik film sem látható ebben a formátumban. A Polar Express IMAX változatát négy éve minden karácsonykor újravetítik, így az összbevétele már 70 millióra nőtt. A Warner forgalmazási igazgatója, Dan Fellman örülne egy ehhez hasonló Batman-újravetítésnek a következő években, és az IMAX sem zárkózik el ettől, de hivatalos megállapodás még nincs. (via yahoonews)
  • A Süddeutsche Zeitungban kiakadtak az Tarantino Inglorious Bastards-ára, mert ekkora költségvetéssel készülő, nácivadász zsidókról szóló popcornmozi még nem forgott Németországban, valószínűleg nem véletlenül. Tobias Kneibe szerint az Inglorious Bastards a történészek céltáblája lesz, amiért lazán kezeli a történelmi eseményeket, a német filmalapítvány (DFFF) pedig helytelenül tette, hogy támogatta Tarantinót, aki még adókedvezményeket is kapott a német helyszíneken forgatásért cserébe. Kneibe szerint Tarantinónak ugyanolyan sok konfliktusa lesz a németországi forgtás alatt, mint Tom Cruise-nak volt a Valkűrrel. A duplarészes háborús mozit készítő Weinstein Co. szerint viszont a német filmipar örül ennek a filmnek, hiszen Tarantino forgathat a Babelsberg stúdióban is, ahol korábban a Valkűr és a Speed Racer is készült. Az Inglorious Bastards a 2009-es cannes-i fesztiválra készülne el. (via yahoonews)