Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Gyorshírek: A régi szereplőkkel készülne a Szellemirtók 3

2008.09.05. 11:10
  • A Columbia stúdió Judd Apatowék helyett Gene Stupnitsky-val és Lee Eisenberggel íratná meg a Szellemirtók 3 forgatókönyvét. Az új forgatókönyvírók az eredeti szereplő (Harold Ramis, Dan Aykroyd, Bill Murray és Ernie Hudson) köré építenék a sztorit. Harold Ramisnak már az elmúlt 19 évben is volt ilyen történetvázlata, de az nem tetszett a stúdiónak, mert túl sokba került volna kifizetni mind a négy színészt. Az mindenesetre jó jel, hogy Harold Ramis már dolgozott együtt az új írópárossal, Stupnitsky-vel és Eisenberggel egy bibliai vígjátékon, a jövőre mozikba kerülő Year One-on. (via Variety & cinemablend)

 

  • A sötét lovag lett a legjobb premiert produkáló IMAX film Amerikában: 55 milliós IMAX bevételével lenyomta a korábbi csúcstartót, a Polar Express IMAX Experience 3D-t, ami 2004-ben 45 millióval nyitott. Nálunk sajnos egyik film sem látható ebben a formátumban. A Polar Express IMAX változatát négy éve minden karácsonykor újravetítik, így az összbevétele már 70 millióra nőtt. A Warner forgalmazási igazgatója, Dan Fellman örülne egy ehhez hasonló Batman-újravetítésnek a következő években, és az IMAX sem zárkózik el ettől, de hivatalos megállapodás még nincs. (via yahoonews)
  • A Süddeutsche Zeitungban kiakadtak az Tarantino Inglorious Bastards-ára, mert ekkora költségvetéssel készülő, nácivadász zsidókról szóló popcornmozi még nem forgott Németországban, valószínűleg nem véletlenül. Tobias Kneibe szerint az Inglorious Bastards a történészek céltáblája lesz, amiért lazán kezeli a történelmi eseményeket, a német filmalapítvány (DFFF) pedig helytelenül tette, hogy támogatta Tarantinót, aki még adókedvezményeket is kapott a német helyszíneken forgatásért cserébe. Kneibe szerint Tarantinónak ugyanolyan sok konfliktusa lesz a németországi forgtás alatt, mint Tom Cruise-nak volt a Valkűrrel. A duplarészes háborús mozit készítő Weinstein Co. szerint viszont a német filmipar örül ennek a filmnek, hiszen Tarantino forgathat a Babelsberg stúdióban is, ahol korábban a Valkűr és a Speed Racer is készült. Az Inglorious Bastards a 2009-es cannes-i fesztiválra készülne el. (via yahoonews)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?