Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyorshírek: Elhalasztották a Hari Puttar bemutatóját

2008.09.16. 10:28

Miután a Warner azzal vádolta meg a készítőket, hogy a Harry Pottert lopják, a Hari Puttar című indiai vígjáték bemutatóját elhalasztották. Az amerikai stúdió augusztus végén pert indított az indiai filmesek ellen, és ezután az indiai tévék nem vetítették le a film promóanyagait. "Szeptember 12. helyett 26-án mutatjuk be" - nyilatkozta az indiai Mirchi Movies szóvivője. A perben szeptemberben tartják az első tárgyalást Delhiben. (via The Guardian)

A legjobb hang díját kapta Pacsay Attila, M. Tóth Géza Ergo című animációjának zeneszerzője a szerb Animanima fesztiválon. A szerbiai zsűri emellett a versenyprogram legviccesebb alkotásának Alexei Alexeev KJFG No5. című munkáját találta (itt meg is lehet nézni), ami a budapesti Studio Baestarts-ban készült. (via Filmunió)

Mexikói filmhetet tartanak szeptember 18. és 24. között a Művész moziban, ahol a hat játékfilm mellett rövidfilmeket is vetítenek. Bemutatják például Ignacio Ortiz drámáját, a Mezcalt, ami már tizenegy filmes díjat gyűjtött be. (via Budapestfilm)