Ödön
1 °C
11 °C

Szolid arcfelvarrást kapott a Kino mozi

2008.09.26. 16:32

Szily Laci kollegánk előbb azon lepődött meg, hogy a Cirko gejzírből tucatnyi más érdeklődővel együtt elhajtották azzal, hogy elfogyott a jegy a Zöld hentesek című filmre, aztán a Kino moziban ütközött egy kisebb sztárcsapatba.

Én csak Zöld hentesek című dán horrorvígjátékot akartam megnézni, aztán ott lett gyanús a dolog, hogy az előtérben Mundruczó Kornél borongott, Schell Judit volt a jegyszedő, és a belépő mellé kaptam egy kis papírstanicli mikro-marshmallow-t ajándékba. Innentől hamar kioknyomoztam, hogy egy vadonatúj moziban járok, véletlenül pont a nyitónapon. A Kino a régi Szindbád helyén nyitott meg, szolid, de határozott arcfelvarrás után. Az új művészmozi annyiban különbözik a párját ritkítóan ronda ősétől, hogy egészen kellemes, jól megtervezett kávézó-előteret rittyentettek neki, hangulatos pulttal, egészen iható borokkal és falra vetített fotókkal. Na és van saját újságjuk is, a Kino Times. Maga a nézőtér nem változott, a klasszikus körúti csőmozik egyik utolsó állva maradt képviselője. A programkínálat a jelek szerint cirkó-gejzíroid lesz, a Zöld hentesek mindenesetre pompás-brutális komédia két elmebeteg skandináv húsosról.

Mundruczó Kornél, Petrányi Viktória és Balassa Péter hármasa üzemelteti az intézményt. Szeptember 25-étől Ulrich Seidl filmjeit vetítik. A Moziünnep alatt a Kino hajnalban is nyitva tart, jelenleg 450 forint, később 950 forint lesz a mozijegy.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?