Jenő
-3 °C
6 °C

Iszonyatos minőségben adták a Deltát

2008.09.29. 15:23

"A szegedi Belvárosi mozi Balázs Béla termében iszonyatos minőségben láttuk a Deltát, dvd-ről ment, ami messze van a digitális vetítések beígért minőségétől" - írta egy olvasónk. Mint már megírtuk, országszerte 17 vidéki artmoziban vetítik szeptember 11-e óta az államilag támogatott digitális projektor-rendszerrel Mundruczó Kornél filmjét, amit filmszemlés díja után rövidebbre és lightosabbra vágott. "A többi digitálisan vetített film elment, nem olyan katasztrófa, ezeknél csak gyors mozgásnál volt becsíkozódás. Csak furcsa,hogy épp Mundruczó Kornél filmjét nem láthattuk jó minőségben, pedig ő úgy tudjuk, külön ad a technikai minőségre is."

(A Budapestfilm működtette Cinereal Kft állami támogatásból működtetett digitális vetítőrendszerével terjesztik a filmet, ezzel párhuzamosan másik 8 filmet is ilyen "e-mozival" forgalmaznak, ami az amerikai szabványnál gyengébb képfelbontást, gyors szállítást jelent, de a dvd-lemez vetítésénél sokkal jobb minőséget.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?