Újpesti szurkolók miatt szakadt félbe Pálfi forgatása

2008.10.02. 16:05

Csütörtökön szerettünk volna kimenni az HBO Született lúzerek-sorozatának forgatására, de az elmaradt. A nyomozó keddi díszbemutatóján még egy stábtag hívott meg minket Pálfi Györgynek a hétre beharangozott, kaszkadőrökkel tarkított munkájára, majd szerdán a rendező szólt, hogy mégsem forgat a héten. Konkrétan húsz nappal halasztották el a munkálatokat. Az UVB honlapján az is kiderül, hogy mindez az újpesti szurkolók tiltakozása miatt történt. 

(Update: A moziplussz arról is értesült, hogy emiatt átírják a forgatókönyvet.)

"Nyílt levél Lovas Nándornak (Pipacs Filmprodukció)
2008. szeptember 30., kedd

Tisztelt Lovas Nándor!

Tudomásunkra jutott, hogy az HBO-n futó, „Született lúzer” című sorozat egyik epizódjában ÚJPEST szurkolókat kívánnak szerepeltetni, előre megírt forgatókönyv alapján, őket szerencsétlennek, vesztesnek, lúzernek beállítva.

Tervük meggondolatlan, és sértő.
Értesüléseink szerint az egyik igen fiatal szereplőt egy idősebb szurkoló tanítaná meg az ellenfelet gúnyoló dalokra. Állítólag Önök a gyermek szerepére már találtak valakit, és puhatolóznak a korosabb szurkolók között is.
Szerencsére az ilyen érthetetlen, és bennünket mélyen megbántó tervek nem maradnak titokban. Közösségünk családként működik, örömünket és bánatunkat egyaránt megosztjuk egymással. Így jutott el hozzánk egyik társunktól az Önök ötlete, hiszen őt keresték meg az egyik szerepötlettel.
A sztori felvetése, miszerint a szurkolók lúzerek, részünkről elfogadhatatlan. Kikérjük magunknak minden jóérzésű ÚJPEST szurkoló, minden ÚJPESTI polgár nevében!
A magyar futballnak nem a gúnyolódásra, főleg nem a szurkolókat gyerekként kezelő megközelítésre van szüksége, hanem az öncéltól mentes támogatásra, segítségre!
Arra kérjük Önöket, hogy a műsor készítésétől álljanak el!
A szurkolók nem gyerekek, nem vesztesek, hanem olyan emberek, akik még képesek valamihez kötődni ebben az egocentrikus, mindent kigúnyoló, szinte semmilyen tradíciót sem tisztelő világban.
Kérjük Önöket, tartsanak minket tiszteletben!
Amennyiben a tervezett műsor mégis elkészülne, esetleg adásba is kerülne, mindenképpen megtesszük a szükséges jogi lépéseket!
A jogi lépéseken túl bejelentett, törvényes tüntetéseken is kifejezzük majd nemtetszésünket, ha az adás bármilyen formában eljut a közönséghez!
 
Bízunk benne, hogy tiszteletben tartanak minket, és nem készítik el a műsort!
Bízunk benne, hogy a kezdeti stádiumban még leállítható a műsor gyártása, és az üzletet felülírhatja a tisztelet!

ULTRA VIOLA BULLDOGS 1992"