Gyorshírek: Kínaiak pénzelték a Bush-ellenes filmet

2008.10.07. 10:29
  • Részben kínaiak pénzelték Oliver Stone 30 millió dolláros Bush-ellenes filmjét, a W-t, miután egyetlen nagy hollywoodi stúdió sem akart beszállni. A rendező előző elnökös filmje, a Nixon 44 millióba került, és ennek alig harmadát hozta vissza az amerikai kasszáknál. A W-t, amiben Josh Brolin játssza Busht, az amerikai elnökválasztás előtt 19 nappal mutatják be Amerikában. "Ez a film nem annak a 12 százaléknak szól, aki még mindig támogatja Busht, hanem a többi 88 százaléknak - mondta Stone, és hozzátette -  Nem célom, hogy megsértsem azokat, akik ugyanazokban a dolgokban hisznek, mint Bush." (via Times online)
  • Anne Hathaway is szerepet kapott Tim Burton Alice Csodaországban–filmjében, ami csak részben lesz élőszereplős, néhány figurát motion capture-el hoznak létre. Hathaway a Fehér Királynőt játssza majd, és Burton felesége, Helena Bonham Carter is visszatér, rá a Vörös Királynő szerepét osztották. A filmből Johnny Deppet sem hagyták ki, ő lesz a a Bolond Kalapos, a címszereplőt a 18 éves Mia Wasikowska alakítja. (via Reuters)

  • "Mióta nem vagyok a filmek 15 millió dolláros dívája, sokkal boldogabbnak érzem magam" - nyilatkozta egy olasz hetilapnak a 47 éves Meg Ryan, akinek idén három filmje is kijön, de előtte három alatt csak egyben játszott. A színésznő The Women című vígjátékát ezen a héten mutatják be Olaszországban, és ebből az alkalmonból elmondta: a színészi munka háttérbe szorítása a saját döntése volt, hogy a gyerekével többet foglalkozhasson. (via MTI)

  • Újabb Watchmen-werkvideó került fel a netre, ezúttal a készítők Dr Manhattan speciális ruháját mutatják meg, amin négy hónapig dolgoztak, hogy a filmben majd kéken világítson. (via Scifi.com)