Gyorshírek: Lecserélték Vasember legjobb barátját

2008.10.14. 09:08
  • Miután augusztus óta vártunk Mel Gibson válaszára, most éles fordulat állt be a Halálos fegyver 5 ügyében. "Mel nem vállalta" - nyilatkozta Richard Donner, az első négy rész rendezője és producere egy a Los Angeles Times-nak adott hosszú interjúban. Ha tovább olvasunk, kiderül, Donnernek az fáj, hogy Joel Silver nélküle vágott bele a korábbi részek forgatókönyvét jegyző Shane Black-kel az ötödik részbe. "Megpróbált kifúrni. Csak azután vágott bele a filmbe, hogy lejárt a szerződésem, pedig még sehol nem volt, mikor mi elkezdtük az első részt - háborog a rendező. - Kár, ugyanis a Halálos fegyver 4 forgatókönyvírójával és a díszlettervezővel közösen nagyon jó sztorit írtunk az ötödik részhez. De nem kaptunk lehetőséget, mert a Warner Joel Silvert választotta." Az interjú végén a sértett Donner végül arra utalgat, hogy ha mágis bevennék, ő talán vissza tudná hozni Mel Gibsont. (via LA Times)
  • Lecserélték Vasember legjobb barátját, Terrence Howard helyett Don Cheadle játssza Jim Rhodest a második részben. A váltás azért is érdekes, mert Rodes a folytatásban sokkal nagyobb szerephez jut, előbb kölcsönveszi Vasember páncélját, majd War Machine néven válik belőle szuperhős. A Marveltől nem nyilatkoztak a cseréről, de név nélküli források szerint Terence Howarddal pénzügyi viták miatt nem sikerült megegyezni. (via The Hollywood Reporter)
  • Miután a válság miatt a gazdaságra figyel mindenki, a 20th Century Fox bejelentette, hogy Alan Loebb (21 - Las Vegas ostroma) veszi kézbe a Tőzsdecápák 2 forgatókönyvét. A főszerepet Michael Douglasnek szánják, de a 87-es Gordon Gekko még nem szerződött le. A folytatásban Gekko kiszabadul a börtönből, és próbálja felvenni a fonalat a tőzsdén, ami azóta jócskán megváltozott. Charlie Sheen karaktere, Bud Fox viszont nem tér vissza. (via Variety)